تشخیص خرابی در سازه های قابی با بردارهای جستجوی هوشمند
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GSECONF07_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 119
نویسندگان
هیت علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد شبستر
چکیده
در سازه های مهم پایش سلامت یکی از فاکتورهای مهم در حفظ و نگهداری از آنها می باشد. بازرسی چشمی برای حفاظت و تعمیر در سازه های بزرگ امری فاقد کارایی لازم می باشد لذا می توان با استفاده از تکنیک های تشخیص خرابی برای پایش سلامت استفاده کرد. استفاده از بهینه یابی فراابتکاری در حل بسیاری از مسائل مهندسی کاربرد وسیعی پیدا کرده است. اگر متغیرهای بردار پاسخ در فرآیندهای جستجوی را شدت خرابی در المان های در نظر گرفته شود، می توان با استفاده از این الگوریتم ها و با کمینه کردن یک تابع هدف، خرابی را در المان های مختلف سازه بررسی کنیم. در این مقاله سعی می گردد تا با تغییراتی در پروسه بهینه یابی تشخیص خربی در سازه های پرالمان بخصوص در مواقعی که داده های اندازهگیریشده دارای نویز باشند رضایت بخش باشند. در این مطالعه برای افزایش کارایی روش بهینه یابی یک الگوریتم اصلاح برای ذرات، قبل و بعد از پروسه بهینه یابی در نظر گرفته شده است. که هدف آن تنظیم هدف جدید بر پایه فرکانس ها و اشکال مودی مقیاس شده استفاده می شود که حساسیت بیشتری در قبال تغییرات خواص دینامیکی دارد. کارایی این الگوریتم جدید با مثال هایی از سازه های قابی بررسی شده است و نتایج حاکی از آن است که روش جدید توانایی بیشتری نسبت به حالت استاندارد بخصوص برای سازه های پرالمان و داده های نویزدار دارد.کلیدواژه ها
پایش سلامت، تشخیص خرابی، بهینه یابی، تابع هدفمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.