بازآفرینی شهری در بافت های فرسوده و آسیب دیده شهری (نمونه موردی: بندر بیروت، لبنان)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GSECONF07_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 150
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر، تهران، ایران
دانشجوی برنامه ریزی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر، تهران، ایران
چکیده
مقاله حاضر به بررسی فرایند بازآفرینی شهری در شهر بیروت پس از وقوع انفجار چشمگیر در سال ۲۰۲۰ می پردازد.این انفجار بزرگ، که عواقب ویرانگر و فاجعه باری دا شت، منجر به نیاز فوری به باز سازی و توسعه شهر بیروت شد.در این مقاله، ابتدا به تحلیل علل و عوامل انفجار، اثرات آن بر زیرساخت ها و شهروندان، و همچنین نقش حکومت وسازمان های مربوطه پرداخته می شود. سپس، رویکردهای مختلف در بازآفرینی شهری مورد بررسی قرار می گیرند.این رویکردها شامل تخصیص منابع مالی، احیای مناطق تاریخی و فرهنگی، بهبود زیرساخت های حمل و نقل، وتوسعه فضای سبز و عمومی هستند. همچنین، نقش جوامع محلی، سازمان های غیردولتی و انجمن های داوطلبانه درفرآیند بازآفرینی شهری برر سی می شود. جمع آوری آمار و اطلاعات پژوهش از طریق روش های مطالعات کتابخانهای، جستجوی اینترنتی و یادداشت برداری دقیق اتفاق می افتد. در جمع بندی نیز، به ارائه تجربیات و چالش هایموجود در بازآفرینی شهری بندر بیروت پس از انفجار و راهکارهای پیشنهادی برای تسریع فرآیند بازآفرینی و بهبودکیفیت زندگی شهروندان پرداخته می شود. و در نهایت، نتایج این مقاله ارائه می شود که برگرفته از تجربیات ومواردی است که در جریان سازمان دهی و برنامه ریزی مناسب در بازسازی شهر بیروت پس از انفجار مورد استفادهقرار گرفته است.کلیدواژه ها
بازآفرینی شهری، ساماندهی، شهروندان، بندر بیروتمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.