بررسی تحلیلی مقاومت فشاری اتصالات K شکل پرشده با بتن تحت بارگذاری استاتیکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GSECONF07_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عرفان اشجاری

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران دانشگاه شهاب دانش قم

سید محمدرضا حسنی

استاد گروه عمران ، دانشکده ی فنی و مهندسی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

چکیده

امروزه استفاده از ستون های مرکب در سازه ها به دلیل مزایای زیادی که دارند، خصوصا در سازه هایی مانند ایستگاههای قطار و فرودگاه ها و سازه های مورد استفاده در پالایشگاه ها و همچنین سکوهای نفتی بسیار محبوب تر از گذشتهشده است. با توجه به احتمال وقوع حوادثی مانند انفجار، برخورد کشتی ها با سکوهای دریایی یا نفتی ، آتش سوزی ،طوفان های شدید و به طور کلی تمام موارد و حوادثی که منجر به ورود نیروهای بسیار زیاد و غیرمنتظره به سازه میشود و همچنین اهمیت بالای این سازه ها به منظور خدمت رسانی بی وقفه لازم است تا تحقیقات لازم در خصوصافزایش مقاومت ستون های با مقاطع دایره ای و مربعی در برابر حوادث فوق ذکر انجام شود.نقطه اتصال در تیر و ستون اعضای کامپوزیت یا مرکب از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اگر این مکان در اثر باروارده دچار شکست و ناپایداری شود، حتی اگر جزئی با شد، ا ستحکام کل سازه با خطر جدی مواجه می شود. در اینتحقیق سعی شده است با مدل سازی نمونه های مختلف K شکل، تاثیر تغییر پارامترهای هند سی مختلف از قبیلمقاومت فشاری بتن، زاویه بین لوله های اصلی و فرعی و سطح مقطع اعضا و... بر مقاومت و پایداری اتصالات ستونهای مرکب در برابر بار استاتیکی مشخص شود . با بررسی نمونه مشاهده گردید با افزایش بار وارده بر اتصال k شکل، عضو فولادی فرعی تحت کمانش قرار گرفتهو لذا فشار زیادی را در نقطه اتصال به عضو اصلی تحمیل می نماید. این موضوع سبب تغییر شکل و جمع شدگی اینبخش از اتصال می گردد. با افزایش ضخامت جداره لوله فولادی از سختی اولیه اتصال کاسته شده و بر شکل پذیریآن افزوده می گردد همچنین افزایش مقاومت بتن پرکننده تاثیر قابل توجهی بر مقادیر تنش و کرنش گسییییختگیاتصالات k شکل مورد بررسی در این پژوهش نداشته است. در مورد تنش و کرنش شکست اتصالات K شکل موردبررسی در این تحقیق با افزایش ۵۰ زاویه بین دو عضو فرعی، حداکثر ظرفیت باربری ۳۹۷ کیلو نیوتن به دست آمد وجابجایی مربوطه ۲۶ / ۱۲ میلی متر بود که این مقادیر نشان دهنده کاهش ۱۹ درصدی ظرفیت باربری و ۸۵ درصدیجابجایی است

کلیدواژه ها

اتصالات K شکل، مقاومت فشاری اتصالات k شکل ، مقاطع فولادی پر شده با بتن ، بارگذاری استاتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.