تحلیلی بر فرآیند طراحی طرح جامع شهری مطالعه موردی شهر صائین قلعه استان زنجان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GSECONF07_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رسول امیرخانی

دانشجوی دکتری عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

عباس منصوری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

چکیده

نظر به اهمیت زیباسازی شهری و ظرفیت هر شهر از لحاظ کاربری زمین های موجود و مساحت آنها، منظر شهری به عنوان مهم ترین مبحث شهری باید همواره جنبه های بصری و زیبایی شناختی خود را حفظ نمایند. یکی از مهم ترین مسائلی که نظر طراحان شهری را به خود جلب نموده، مسئله منظر عینی شهر و اغتشاش بصری آن است. از سویی دیگر، جغرافیای شهرها سرشار از بناهایی با ارتفاع و طبقات متفاوت با کاربری های گوناگون بوده که این موارد مهم، می بایست در طراحی شهرهای بزرگ و کوچک مورد بررسی و توجه قرار گیرد. هدف از مطالعه حاضر تحلیل وضعیت تحقق پذیری برنام ریزی کاربری اراضی طرح جامع شهر صائین قلعه استان زنجان می باشد. طرح های توسعه شهری اگر به نحوی که مصوب شده تحقق یابند، منافع عمومی تامین و بسیاری از مشکلات شهری برطرف می شود. در این راستا، برای اولین بار تحقق پذیری طرح جامع شهر صائین قلعه به عنوان یک شهر کوچک با ظرفیت های گوناگون برای توسعه شهری و براساس آمارگیری سال ۱۳۹۵ جمعیتی حدود ۱۳ هزار نفر با محدوده شهری به مساحت ۲۸۰ هکتار، مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از لحاظ ماهیت از نوع تحلیلی می باشد اطلاعات لازم از طرح های توسعه ای شهر استخراج گردید. با مطالعات موردی مشخص گردید میزان تحقق یافته آخرین طرح جامع شهری در متوسط بوده و کاربری های موجود با کاربری های پیشنهادی در طرح جامع همخوانی بسیار کمی داشته که موجب بروز مشکلات عدیده ای بین مالکیت و شهرداری شده است.

کلیدواژه ها

طرح جامع، توسعه شهری، شهر صائین قلعه، کاربری پیشنهادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.