بررسی تناسبات زرین ایرانی اسلامی در نمای خانه های سنتی(نمونه موردی خانه عربها)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GSECONF07_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 197
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علم و فرهنگ
استادیار گروه معماری دانشگاه علم و صنعت
چکیده
در هنر و معماری ایران، استفاده از ترسیمات هندسی سابقه طولانی دارد. بعد از اسلام، طرح های هندسی بمنظور تعیین اندازه هایبنا و تناسبات مناسب مورد توجه قرار گرفته اند. همچنین تمرکز معماری ایرانی همواره بر زیبایی بوده است و علم هندسه معمارانایرانی را قادر کرده است که به اندازه گیری تناسبات فضایی و ایجاد توازن، نظم و زیبایی روی بیاورند. هندسه همواره به عنوانیکی از عوامل شاخص و اثرگذار در شکل گیری و خلق فضای معماری ایرانی حضورداشته ، معماران ایرانی نیز همواره اصولزیبایی شناسی را در نظر داشته اند و سعی نموده اند تناسباتی را به کارگیرند تا به وسیله آن تعادل، هماهنگی و نظم را در پیکرهساختمان بیافرینند. از طرفی، پوسته و نمای بیرونی ساختمان به عنوان یکی از عناصر زیبایی در نمای شهری است و تاثیر زیادیبر شکل دهی مجموعه شهری دارد. چهره شهرها به نمای تک تک ساختمان ها وابسته است و باید طراحی نما با توجه کامل بهتمامی اصول زیبایی شناسی و هویت بخشی صورت پذیرد. نمای زیبا نه تنها به تک تک اهالی آن ساختمان این حس خوشایند راالقا می کند بلکه تمامی مخاطبان را تحت تاثیر قرار داده و از آن فراتر رفته و هویت یک شهر ،یک کشور و یک فرهنگ را حفظکرده و به همگان می شناساند . تناسبات طلایی از زمان های بسیار دور به عنوان تناسبات زیبایی شناختی مورد توجه بسیاری ازهنرمندان و معماران قرار گرفته اند و هرکسی به شیوه خود بدنبال پیاده کردن این تناسبات در اثر هنری صود بوده در این میانمهندسان معماری ایران که از دیرباز همواره به دنبال یافتن راه حلی درست و علمی برای پاسخگویی به نیاز ها و خواست ها بودندتناسبات طلایی را نیز به کمک علم هندسه و ریاضیات به هنر معماری تزریق کرده و آثار فاصر معماری را برجا گذاشتند. از این رودر این مطالعه به بررسی بررسی تناسبات زرین ایرانی اسلامی در نماخانه ها با پیمون بزرگ پرداخته شده است. در این راستا خانه عرب ها که هم در پیمون بزرگ ساخته شده و هم زیبایی نمای آن زبان زد خاص و عام می باشد، به عنوان نمونه موردی انتخابشده است.کلیدواژه ها
تناسبات،نما ،سنتی ، مستطیل زرین،ایرانی اسلامیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.