تاثیر کاربرد درازمدت لجن فاضلاب و کمپوست زباله جامد شهری برتجمع عنصرنیکل درگیاه گاو پنبه (Abutilon theophrasti medic

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش بین المللی بحران های زیست محیطی ایران و راهکارهای بهبود آن
  • کد COI اختصاصی: ICECS01_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه وفایی رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت

همت اله پیردشتی

دانشیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدعلی بهمنیار

دانشیاردانشگاه علوم کشاورزی ساری

آلاله متقیان

کارشناس ارشد زراعت

چکیده

بهمنظور بررسی تأثیر کاربرد دراز مدت لجن فاضلاب وکمپوست زباله شهری بر غلظت عنصر نیکل اندام هوایی و ریشه علف هرز گاوپنبه ) Abutilon theophrasti Medic ،) آزمایشی بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با تیمار کود آلیو سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1331 اجرا گردید. تیمارهای کودی شامل سه سطح صفر، 21 و 41 تن در هکتار لجن فاضلاب وکمپوست زباله شهری در سالهای متعدد مصرف ) 3 و4و5 سال متوالی( بود. نتایج نشان داد که در کاربرد سه سال 41 تن لجن فاضلاب و کمپوست در هکتار غلظت نیکل ریشه )حدود %51 (، ساقه )بهترتیب 66 و 55 %( و بذر )بهترتیب 57/5و35نسبت به گیاه شاهد افزایش داد. همچنین در کاربرد چهار و پنج سال متوالی کود، حداکثر غلظت نیکل ریشه )بهترتیبحدود 13 و 14 میلیگرم بر کیلوگرم(، ساقه )حدود 11 میلیگرم بر کیلوگرم( و بذر )بهترتیب حدود 12 و 11 میلیگرم بر کیلوگرم( به تیمار 41 تن لجن فاضلاب در هکتار تعلق داشت

کلیدواژه ها

لجن فاضلاب، نیکل، گاوپنبه، کمپوست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.