بررسی اثر نانوذرات اکسید مس بر روی تستیس مگس های جالیزی نر
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: ACCFS01_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 211
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی ومولکولی،گروه زیست، دانشکده علوم پایه، دانشگاه حیکم سبزواری
استادیار، استاد زیست شناسی سلولی و مولکولی،گروه زیست، دانشکده علوم پایه، دانشگاه حکیم سبزواری،
چکیده
زندگی در دنیای امروز تهیه غذا و محصولات خوراکی را برای انسان با چالش هایی روبه رو کرده است، یکی از این چالش ها مبارزه با آفاتی است که به محصولات کشاورزی حمله می کند و باعث کاهش میزان و کیفیت محصولات می شود. برای مبارزه با این آفات راهکار های مختلفی در نظر گرفته شده است که شامل کودهای شیمیایی و صنعتی، سموم، اصلاح نژاد در گیاهان، تله گذاری برای آفات و استفاده از تکنیک های بیوتکنولوژی است. یکی از آفت هایی که به صورت گسترده محصولات کشاورزی را مورد هدف قرار می دهد مگس های میوه ی حقیقی یا Tephritidae می باشد؛ کاری که برای رفع این مشکل انجام شد، این است که با استفاده از نانوذره ی اکسید مس (CuO) بر روی جنس نر در گونه ای از این مگس با نام Dacus ciliatus تاثیر گذاشته شود و باعث کاهش اسپرم در این گونه شد، این گونه Dacus ciliatus به نام مگس جالیز شناخته شده است و به محصولات خانواده ی کدو حمله ور می شود، میوه های در حال رشد را تخریب می کند و درون آن تخم می گذارد، سپس هنگامی که لارو بالغ شد به درون خاک مهاجرت می کند و تبدیل به شفیره می شود. به علت تخریب گسترده ی این آفت بر آن شد که با استفاده از تکنولوژی نانوذرات بتوان در کاهش و از بین بردن آن کمک کرد.کلیدواژه ها
؛ Dacus ciliatus، نانوذره ی اکسید مس، تستیس، اسپرممقالات مرتبط جدید
- نقش دانش محیط زیست براثر تنش گرمایی بر عملکرد تولیدمثلی حیوانات
- بررسی نگرش نسبت به کشاورزی ارگانیک در بین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی استان زنجان
- ارزیابی مدل AquaCrop در کلیه کشت و صنعت های نیشکر ایران
- بررسی تجارت آب مجازی نیشکر در کشت و صنعت های مختلف در ایران
- مروری بر فرآوری غیر حرارتی غذاهای پروبیوتیک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.