بررسی تاثیر تغییر اقلیم بر رانت زمین های کشاورزی استان گلستان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: ACCFS01_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه ترکاشوند

دانشجو کارشناسی بهداشت مواد غذایی، علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی البرز واحد کرج ۱۱۵

کوثر سیاحی

دانشجو کارشناسی بهداشت مواد غذایی، علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی البرز واحد کرج ۱۱۵

منصور سراجوقی

دکترای زراعت وباغبانی، عضو هئیت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی البرز واحد کرج ۱۱۵

چکیده

این مطالعه با توجه به اهمیت تغییر اقلیم و تاثیر آن بر بخش کشاورزی با هدف بررسی تاثیر متغیرهای اقلیمی بر رانت زمین کشاورزی محصولات منتخب استان گلستان در دوره ۱۳۶۱-۱۳۹۰ با استفاده از روش ریکاردین انجام شده است. نتایج برآورد مدل های ریکاردین محصولات نشان می دهد که در بین متغیرها، متغیر افزایش دما و گازهای گلخانه ای منجر به کاهش معنی دار رانت زمین کشاورزی و افزایش بارش منجر به افزایش معنی دار رانت زمین کشاورزی این محصولات طی ۳۰ سال گذشته بوده است. نتایج کشش یا حساسیت هر یک از محصولات نسبت به متغیرهای بارش و دما نشان می دهد که محصولات دیم نسبت به متغیر بارش سالیانه حساسیت بیشتری دارد و محصولات آبی، به متغیر دما حساسیت بیشتری دارد. همچنین نتایج تغییر رانت زمین کشاورزی با استفاده از سناریوهای مختلف ملی سال های آتی نشان می دهد که تغییر اقلیم بر مقدار رانت محصولات تاثیر منفی گذاشته و منجر به کاهش رانت ناشی از محصولات تا حدود آینده می شود. با توجه به نتایج و مطالب گفته شده توسعه واریته و ارقام جدیدی از محصولات مقاوم و ۲۵ تا ۲۸ درصد در بهبود مدیریت منابع آبی برای مقابله با مشکل کم آبی خطر تغییر دما و سایر شرایط آب و هوایی پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم، رانت زمین کشاورزی، روش ریکاردین، استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.