راهبردهای مدیریت پایدار جنگل های حوضه زاگرس
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: ACCFS01_112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 190
نویسندگان
دانشیار اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
دانشیار چوب و جنگل،گروهعلوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج،
چکیده
مطالعه با هدف کلی تحلیل راهبردی مدیریت پایدار جنگل های حوضه زاگرس از دیدگاه کنش گران با رویکرد استراحت جنگل، با بهره گیری از روش SWOT انجام شد. در گام نخست عوامل داخلی و خارجی در قالب چهار دسته نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدات از طریق مصاحبه-های عمیق با متخصصان، مدیران و صاحب نظران علمی و اجرایی و کارشناسان مرتبط به موضوع تحقیق در استان های حوضه زاگرس، جمع آوری و با روش تحلیل خط به خط و در قالب تحلیل محتوای متعارف، شناسایی شدند. در گام دوم نیز پرسشنامه عوامل داخلی و خارجی تنظیم و امتیاز وزنی هر عامل محاسبه گردید. برمبنای یافته های مندرج در ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و خارجی به منظور مدیریت پایدار جنگل های حوضه زاگرس و با توجه به این که در عوامل خارجی نقاط ضعف و در ماتریس عوامل داخلی تهدیدها غلبه داشتند، الگوی تدافعی به منظور مدیریت پایدار جنگل های حوضه زاگرس با رویکرد استراحت جنگل، نسبت به سایر الگوهای راهبردی از اولویت بالاتری برخورداراست. در چنین موقعیتی وضعیت مدیریت پایدار جنگل های حوضه زاگرس با رویکرد استراحت جنگل، نامناسب بوده و در وضع مخاطره آمیز قرار خواهیم گرفت و باید با مدیریت ضعف های داخلی بر تهدیدات پیش روی مدیریت پایدار جنگل های حوضه زاگرس با رویکرد استراحت جنگل، غلبه نمود. یافته های این تحقیق در راستای سیاستگذاری های اصولی در منابع جنگلی حوضه ی زاگرس و برای برنامه ریزی، تصمیم گیری و موفقیت در این زمینه می-تواند مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
مدیریت پایدار، مدیریت مشارکتی، جنگل های حوضه زاگرس، تحلیل راهبردی.مقالات مرتبط جدید
- نقش دانش محیط زیست براثر تنش گرمایی بر عملکرد تولیدمثلی حیوانات
- بررسی نگرش نسبت به کشاورزی ارگانیک در بین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی استان زنجان
- ارزیابی مدل AquaCrop در کلیه کشت و صنعت های نیشکر ایران
- بررسی تجارت آب مجازی نیشکر در کشت و صنعت های مختلف در ایران
- مروری بر فرآوری غیر حرارتی غذاهای پروبیوتیک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.