قارچ و امنیت غذایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: ACCFS01_111
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 180
نویسندگان
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج،
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی ، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
چکیده
تولید جهانی قارچ از ۷.۵ میلیون تن در سال ۲۰۰۹ به ۱۱.۸ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است، با توجه به شناخت اثرات مفید آنها بر سلامت انسان که از ترکیبات زیست فعال و ترکیبات مغذی آنها به دست می آید، قارچ ها یک غذای کاربردی و منبع مواد مغذی محسوب می شوند. بیش از ۱۴۰۰۰ گونه قارچ وجود دارد، اما تقریبا ۲۰۰۰ گونه ی آن، خوراکی هستند، تقریبا ۳۵ گونه قارچ به صورت تجاری کشت می شود، در حالی که تقریبا ۲۰۰ گونه وحشی برای اهداف دارویی استفاده می شود.بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، تقریبا ۱۰.۲ میلیون تن قارچ در سراسر جهان در سال ۲۰۱۷ تولید شد. بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷، آسیا مسئول ۷۶ درصد از تولید جهانی بود و پس از آن اروپا با ۱۷.۲ درصد، آمریکا با ۵.۹ درصد، اقیانوسیه با ۰.۶ درصد و آفریقا با ۰.۲ درصد تولید در جدول قرار داشتند.بازار قارچ های خوراکی نیز به دو نوع قارچ های پرورشی و وحشی تقسیم می شود. به لطف تکثیر قارچ ها در شرایط کنترل شده در طول سال در دسترس هستند و قارچ های وحشی که با دسترسی محدود مشخص می شوند که بستگی به موقعیت جغرافیایی و فصلی تولید آنها دارد که با شرایط محیطی همراه است.آن ها همچنین یک غذای جذاب برای گیاهخواران هستند زیرا حاوی اسیدهای آمینه ضروری موجود در پروتئین های حیوانی هستند و تنها منبع طبیعی ویتامین D۲ برای گیاهخواران به شمار می آیند.قارچ ها به دلیل عدم وجود کوتیکول محافظ، سرعت تنفس بالا و رطوبت زیاد، بسیار فاسد شدنی هستند، در نتیجه، آن ها در معرض آسیب مکانیکی، حمله میکروبی، کاهش وزن و قهوه ای شدن آنزیمی قرار می گیرند که باعث از دست دادن سریع کیفیت پس از برداشت می شود.برای حفظ ترکیبات فعال زیستی و یا متابولیت های ثانویه، تکنیک های نگهداری مناسب برای حفظ کیفیت و افزایش عمر مفید قارچ های تازه مورد نیاز است.کلیدواژه ها
امنیت غذایی، قارچ خوراکی،مقالات مرتبط جدید
- نقش دانش محیط زیست براثر تنش گرمایی بر عملکرد تولیدمثلی حیوانات
- بررسی نگرش نسبت به کشاورزی ارگانیک در بین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی استان زنجان
- ارزیابی مدل AquaCrop در کلیه کشت و صنعت های نیشکر ایران
- بررسی تجارت آب مجازی نیشکر در کشت و صنعت های مختلف در ایران
- مروری بر فرآوری غیر حرارتی غذاهای پروبیوتیک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.