نقش نسبت های مختلف تغذیه با کودهای حاوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم روی شاخص کلروفیل و اسیدیته قابل تیتراسیون بوته گوجه فرنگی رقم سوپر استون

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: ACCFS01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی ارشد

دانشیار، گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران

فرهنگ حاجیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی تولیدات گیاهی گرایش تولید محصولات باغی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران

چکیده

تغذیه نامناسب از کودها مشکلات جدی زیست محیطی و بهداشتی را برای جامعه بوجود آورده با تغذیه بهینه و نسبت مناسب از کودی نیتروژن، فسفر و پتاسیم ضمن افزایش تولید و کیفیت محصولات بهداشت و اثار زیست محیطی را تا حد زیادی می توان کنترل نمود. به منظور بررسی نقش نسبت های مختلف تغذیه با کودهای حاوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم (NPK) روی خواص کمی و کیفی گوجه فرنگی رقم سوپر استون، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طراحی و اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کود دهی در مرحله رویشی گیاه، بر اساس دو سطح کودی ۲۰-۲۰-۲۰ و ۱۰-۵۲-۱۰ از عناصر نیتروژن – فسفر و پتاسیم و عامل دوم نیز، کود دهی در مرحله زایشی (زمان گلدهی) بر اساس چهار سطح کودی ۳۰-۵-۱۵، ۳۸-۱۱-۳، ۳۶-۱۲-۱۲ و ۲۴-۸-۱۶ از کودهای NPK، به همراه شاهد(بدون کوددهی) بر گوجه فرنگی رقم سوپر استون بود. یمار V۱ (۲۰K:-۲۰P:- ۲۰ N:) در مرحله رشد رویشی همراه با کود دهی در مرحله رشد زایشی با نسبت کودی R۱ (۳۰K:-۵P:-۱۵N:) دارای بیشترین محتوای کلروفیل کل بودند. مشخص شد که تیمار V۱ (۲۰K:-۲۰P:- ۲۰ N:) در مرحله رشد رویشی همراه با کود دهی در مرحله رشد زایشی با نسبت کودی R۲ (۳۸K:-۱۱P:-۳N:) دارای بیشترین مقدار اسیدیته بودند.

کلیدواژه ها

اسدیته،گوجه فرنگی، NPK، مدیریت تغذیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.