تحلیل راهکارهای سازگاری کشاورزان با تغییرات اقلیم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: ACCFS01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه بهادری

دانشجوی دکتری، اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، داتشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

علیرضا نیکویی

استادیار، دکتری، اقتصاد کشاورزی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

بیتا رحیمی بدر

استادیار، دکتری، اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

رویا اشراقی

دانشیار، دکتری، اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مجید ابوالحسنی تولیت

استادیار، دکتری، زراعت، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

تغییر اقلیم به عنوان یکی از خطرهای جدی، مسیر دستیابی به توسعه پایدار را در ابعاد مختلف زیست محیطی، سلامت انسان، امنیت غذایی، فعالیت های اقتصادی، منابع طبیعی و ساختارهای زیربنایی تهدید می کند. تغییرات اقلیمی تاثیرات متعددی را در نقاط جهان از خود بر جای گذاشته و ایران نیز به نوبه خود از این تغییرات در امان نبوده است. راهکارهای سازگاری کشاورزان با تغییرات اقلیمی یکی از شیوه های کاهش تاثیرات این پدیده است. موضوع مورد مطالعه در این مقاله شناسایی و تحلیل راهکارهای غیر زراعی سازگاری کشاورزان بود که با رویکردی مروری و با استفاده از پژوهش های پیشین با تاکید بر پایداری راهکارها و افزودن توان سازگاری، به تبیین چارچوب الگوی رفتاری کشاورزان می پردازد. بر اساس نتایج، راهکارهای سازگاری در چهار عامل ترویجی، اجتماعی، اقتصادی و ساختاری گروه بندی شدند. حفظ فرهنگ بومی و تلفیق با دانش نوین، توجه به مشارکت اجتماعی و برگزاری دوره های آموزشی- ترویجی به منظور ارتقاء درک پدیده تغییر اقلیم به عنوان مهم ترین راهکارهای سازگاری انتحاب شدند. حمایت از راهبرهای سازگاری در سیاست های توسعه کشور یکی از راهکارهای کلیدی به شمار می رود که بهبود آن به افزایش رابطه بین توان سازگاری با تغییرات اقلیمی کمک می نماید.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم، راهکارهای سازگاری، معیشت کشاورزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.