بررسی رویشگاههای مختلف افرا پلت و تعدادی گونه از جنس Acer. L و نحوه پراکنش آنها در ایران و جهان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: ACCFS01_102
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 204
نویسندگان
دانشجو، کارشناسی ارشد مدیریت جنگل، جنگلداری،دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان،
استاد ، دکترا وسنجش از دور در بیومتری جنگل ،جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان
دانشیار ، دکترا و جنگل شناسی، جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان
چکیده
امروزه جنگل ها نقش مهمی را در کشاورزی، تغییر اقلیم و امنیت غذا ایفا می کنند، از این رو ما در این تحقیق قصد داریم تعدادی رویشگاه های درخت افرا یکی از مهم ترین گونه جنگل های جهان و به ویژه جنگل های هیرکانی در ایران، در صنعت مواد غذایی و دارویی، از لحاظ اقتصادی در صنعت چوب، برای جلوگیری از طوفان ها و حفظ خاک می باشد را بررسی کنیم. پلت یکی از مهمترین گونه های متعلق به ناحیه هیرکانین است، تقریبا در جلگه های ساحلی دریای خزر تا ارتفاع ۲۰۰۰ متر از سطح دریا بالا می رود. از نظر خاک دره ها بهترین رویشگاه این گونه هستند. بذر دهی و تجدید حیات پلت همه ساله و به مقدار فراوان صورت می گیرد و نهال های پلت از بین گونه های جنگلی بیشترین سهم را دارند، بذردهی مطلوب، رشد سریع، تکثیر آسان سبب شده تا بخش بزرگی از جنگلکاری های کشور به این گونه اختصاص یابد. مقاله حاضر از نوع پژوهش های توصیفی و کاربردی است که به روش مروری و مطالعه اسنادی و جست و جو در شیکه اینترنت و بانک های اطلاعاتی تهیه شده و تلاش دارد تا با معرفی گونه مناسب گامی برای احیای جنگل ها بردارد. این گونه در ردیف یکی از گونه های تند رشد جنگل های شمال است در نتیجه لزوم عملیات پرورشی در توده های آن که قطب تولید چوب کشور را تشکیل می دهند، ضروری است. بنابر این این گونه از جهت های مختلف دارای کاربرد و ارزش های بسیاری است و با توجه به دامنه وسیع گسترش افرا پلت و استفاده های دارویی، تزیینی و صنعتی که از این گونه ه با ارزش می شود، باید توجه ویژه ای به حفظ گونه های آن و کمک به تجدید حیاتشان در برنامه ریزی های مدیریتی در نظر گرفته شود.کلیدواژه ها
جنگل، رویشگاه، افرا پلت (Acer velutinum Boiss)، جهان، ایرانمقالات مرتبط جدید
- نقش دانش محیط زیست براثر تنش گرمایی بر عملکرد تولیدمثلی حیوانات
- بررسی نگرش نسبت به کشاورزی ارگانیک در بین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی استان زنجان
- ارزیابی مدل AquaCrop در کلیه کشت و صنعت های نیشکر ایران
- بررسی تجارت آب مجازی نیشکر در کشت و صنعت های مختلف در ایران
- مروری بر فرآوری غیر حرارتی غذاهای پروبیوتیک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.