عوامل موثر بر انبارمانی غده های سیب زمینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: ACCFS01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رضائی

استادیار, دکترا مکانیزاسیون کشاورزی مهندسی پس از برداشت گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد کرج

کبری راحت لو

دانشجو کارشناسی ارشد مکانیزاسیون دانشگاه علوم تحقیقات

چکیده

این مطالعه مروری بر چالشهای مختلف انبارمانی و روشهای انبارداری غده های سیب زمینی در بعد از برداشت می باشد. دراین مقاله فاکتورهای مختلف موثر برکیفیت غده های سیب زمینی در طول انبارمانی بعد از برداشت در ۶ گروه تقسیم شده اند که عبارتند از (۱) وضعیت رسیگی غده ها (۲) شرایط محصول در قبل از برداشت (۳) برداشت و شرایط حمل و نقل (۴) سلامتی محصول از بابت آلودگی به آفات و بیماریها (۵) تغییرات بیوشیمیایی (۶) روش های مختلف انبارداری محصولسیب زمینی به طور وسیع در کشورهای معتدل مانند کشور های گرمسیری تولید و مصرف می گردد. فصل زراعی سیب زمینی در کشور های مختلف متفاوت می باشد در اغلب کشورها سیب زمینی به صورت صیفی در طول فصل بهار و تابستان کشت و برداشت می گردد. بنابراین با توجه به نوع مصرف اعم از تازه خوری، غده های بذری و مصرف در مواقع دیگر سال، در صورتی که به صورت تازه خوری مصرف نشود لازم است ۳ الی ۱۰ ماه انبار گردد. به عنوان یک محصول فسادپذیر،غده های سیب زمینی تحت تاثیر فعالیتهای متابولیکی در طول دوره پس از برداشت می باشند. محتوای رطوبت بالا و فعالیتهای متابولیکی باعث تلفات کمی و کیفی غده های سیب زمینی می گردد. این مطالعه نشان می دهد که دلایل اصلی این تلفات عبارتند از فعالیتهای بیولوزیکی( عکس العملهای رشد مانند جوانه زنی(افت وزنی) تغییرات کیفی در اثر حشرات و بیماریها ( زنگ و پوسیدگی) و تغییرات بیوشیمیایی( افت وزنی در اثر تنفس) و عکس العمل به عوامل غیر زنده مانند تلفات مربوط به دما (شیرین شدگی دمای پایین)، تنش رطوبت ( فشردگی سطحی)، تنش مربوط به اتمسفر( تیرگی بافت مرکزی)، تنش نور ( سبز شدگی) و تنش مکانیکی( غده هاتی با پوست صدمه دیده). با توجه به این مطالعه تلفات کیفی غده ها در طول انبارمانی به نوع مدیریت انبارداری و نوع تیمارهای انجام شده از غده های بذری تا کاشت و در طول فصل زراعی و برداشت بستگی دارد.این تلفات با مدیریت زراعی مناسب و طراحی انبار مناسب و شرایط انبارمانی مناسب به حداقل می رسد

کلیدواژه ها

غده های سیب زمینی، انبارداری، کیفیت ،پارامترهای نگهداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.