هوش مصنوعی و تاثیر آن بر امنیت بین الملل
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: ACCFS01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 496
نویسندگان
چکیده
هوش مصنوعی یک تغییر دهنده بازی در سیاست جهانی می باشد، هوش مصنوعی مدت هاست در محافل علمی و اکادمیک و نظام های سیاسی امنیتی موضوع مورد بحث بوده و می تواند پیامدهای مخرب و همچنین مفیدی را برای کشورها در پی داشته باشد، استفاده کشورها از فناوری های نوین در امور نظامی گری ، اقتصادی ، فرهنگی ، امنیتی-جاسوسی و جنگ روانی به صورت تصاعدی رو به رشد بوده و این مهم می تواند تاثیرات مخربی را بر امنیت بین الملل و تشدید رقابت قدرت ها در بین آنها را دامن زند همچنین هوش مصنوعی می تواند در حوزه های مرتبط با سلامت، بهداشت، محیط زیست، رفاه و ...پیامدهای مثبت و موثری را برای آینده بشریت و امنیت رقم زند. بر همین اساس به نظر می رسد همان گونه که در شرایط فعلی مسائل مختلفی همچون اقتصاد، فرهنگ، محیط زیست و مسائل امنیتی بر سیاست تاثیر می گذارند، در آینده نیز هوش مصنوعی تمامی این حوزه ها را متاثر خواهد کرد؛ بنابراین تحت تاثیر این تغییرها، ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، ارزشی، فرهنگی، نظامی، امنیتی و حتی حقوقی زندگی ما هم تغییر خواهد کرد. بر این اساس سوالی که در این پژوهش مطرح می شود این است که هوش مصنوعی چه تاثیراتی می توانند بر امنیت بین الملل خواهد داشت؟ روش تحقیق در این پژوهش توصیفی - تحلیلی بوده و یافته های پژوهش نشان می دهد که با تغییر عرصه سیاست بین الملل، به دلیل توسعه تکنولوژی ها نوین همچون هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء نحوه برداشت از قدرت و مکانیسم های اعمال آن نیز متحول و پیچیده تر شده است به نحوی که منجر به انتشار و جابجایی قدرت در سطح روابط بین الملل می شود. در این بین «هوش مصنوعی» یکی از حوزه های جدید تکنولوژی های نوین می باشد که سهم بسزایی در جابجایی و انتشار قدرت در روابط بین الملل ایفا می کند.کلیدواژه ها
هوش مصنوعی، امنیت، بین الملل، تهدیدات، جامعهمقالات مرتبط جدید
- نقش دانش محیط زیست براثر تنش گرمایی بر عملکرد تولیدمثلی حیوانات
- بررسی نگرش نسبت به کشاورزی ارگانیک در بین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی استان زنجان
- ارزیابی مدل AquaCrop در کلیه کشت و صنعت های نیشکر ایران
- بررسی تجارت آب مجازی نیشکر در کشت و صنعت های مختلف در ایران
- مروری بر فرآوری غیر حرارتی غذاهای پروبیوتیک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.