ارزشگذاری اقتصادی استفاده ازپسماندهای قابل بازیافت کارخانجات فراوری آبزیان جهت تولید برق
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش بین المللی بحران های زیست محیطی ایران و راهکارهای بهبود آن
- کد COI اختصاصی: ICECS01_301
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1270
نویسندگان
متخصص مدیریت و اقتصادشیلات و ابزیان
کارشناسی ارشد شیلات و ابزیان
چکیده
در این تحقیق که در آزمایشگاه صورت گرفته است میزان 044کیلوگرم از سه دسته از پسماند انواع آبزیان مورد بررسی قرار گرفته است. سه نمونه بصورت سه تیمار آزمایشی مورد بررسی قرار گرفته است. در ابتدا پسماند مورد آزمایش به روغن ماهیتبدسل شده است. در این خصوص ضایعات با حرارت و سپس فشرده سازی به روغن ماهی تبدیل شدند. سپس روغن ماهی جمع اوری شده در سه تیمار آزمایشی توسط کاتالیزورهایقلیایی و همچنین اضافه نمودن متانول به بیودیزل تبدیل شده که مایع بیودیزل بدست آمده به رنگ نارنجی و به صورت مایع شناور می باشد. سپس نمونه حاصله از طریق دستگاه جذباتمی مورد بررسی قرار گرفته و میزان انرژی ذخیره شده آن که می تواند در موتور ژنراتور تبدیل به برق گردد مورد سنجش قرار می گیرد. نتایج نشان می دهد میزان تولید بیودیزل درتیمار 1 و مربوط به ماهیان دریایی می باشد مساوی 11 تن بوده و در تیمار شماره 4 که مربوط به ماهیان پرورشی می باشد مساوی 14 تن می باشد. تیمار شماره 1 مربوط به پسماند میگو و سخت پوستان می باشد و میزان تولید بیودیزل مساوی14 بیودیزل می باشد. در تیمار شماره 1 تولید برق معادل 1.1 مگا وات برق تولید شده است. در تیمار شماره 4 میزان تولید برق 1.4 مگ وات و در تیمار شماره 1 معادل 1 مگا وات برقتولید شده است. نتایج نشان می دهد میزان تولید در ماهیان دریایی که در آبهای لب شور و شور زندگی بیشتر از ماهیان پرورشی است که در آبهای شیرین هستند و این دو از سختپوستان و میگو بیشتر بوده است. نتایج این تحقیق می تواند نشان دهد که در مراکز فراوری و بسته بندی آبزیان می توان پسماندهای تولیدی آبزیان را به بیودیزل و سپس بوسیلهژنراتور به برق تبدیل کرد.کلیدواژه ها
ارزشگذاری اقتصادی، بازیافت، فرآوری آبزیان، تولید برق،پسماندمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.