تاثیر سالیسیلیک اسید بر محتوای نسبی آب برگ، پرولین، فعالیت آنزیمی و عملکرد دانه و روغن بادام زمینی (Arachis hypogaea L.) تحت شرایط مختلف آبیاری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: ACCFS01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا ذاکرین

استادیار، گروه زراعت، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران

محراب مهری چروده

دانشجوی دکتری، گروه زراعت، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران

معرفت مصطفوی راد

استادیار، بخش علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، رشت، ایران.

سعید سیف زاده

دانشیار، گروه زراعت، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران.

سید علیرضا ولدآبادی

استادیار، گروه زراعت، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران.

چکیده

این آزمایش، در طی سال های زراعی ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به صورت کرت های خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار در مزرعه آزمایشی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، آستارا (ایستگاه تحقیقاتی کانرود) اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح رژیم آبیاری: عدم انجام آبیاری (به عنوان شاهد)، آبیاری در مرحله گل دهی، آبیاری در مرحله نمو غلاف ها، آبیاری آبیاری در مرحله گل دهی + مرحله نمو غلاف ها و سه سطح سالیسیلیک اسید شامل ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ میکرومول در لیتر به ترتیب به عنوان کرت اصلی و فرعی بود. تنش خشکی کاهش محتوای نسبی آب برگ و عملکرد دانه و روغن بادام زمینی را کاهش داد. ولی، محتوای پرولین و فعالیت آنزیم های کاتالاز، سوپراکسیددیسموتاز، پراکسیداز در برگ در واکنش به تنش کم آبی افزایش پیدا کرد. کاربرد برگی سالیسیلیک اسید سبب بهبودی تمامی صفات اندازه گیری شده بادام زمینی در رژیم های مختلف آبیاری گردید. بیشترین عملکرد دانه بادام زمینی (۳۴۵۰ کیلوگرم در هکتار) در پاسخ به انجام آبیاری تکمیلی در هر دو مرحله شروع گل دهی+ تشکیل غلاف ها همراه با کاربرد ۳۰۰ میکرومول سالیسیلیک اسید در لیتر به دست آمد.

کلیدواژه ها

آنزیم های آنتی اکسیدانی، پرولین، تنش خشکی، تولید بادام زمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.