اثر پرایمینگ سطوح مختلف ورمی کمپوست بر گیاهچه های بادرنجبویه در شرایط تنش خشکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: ACCFS01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم حاجی هادی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

فرزاد پاک نژاد

گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

محمدنبی ایلکایی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

چکیده

ارائه راهکارهایی جهت افزایش مقاومت گیاهان دارویی به تنش خشکی در مرحله جوانه زنی بسیار مهم است. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار بر روی بذر بادرنجبویه در شرایط تنش خشکی اجرا گردید. تیمارهای پژوهش شامل پنج سطح پرایمینگ ورمی کمپوست (۴۵ درصد، ۳۰ درصد، ۱۵ درصد، هیدروپرایمینگ (آب مقطر) و شاهد (بدون پرایم)) و دو سطح تنش خشکی (۶/۰- مگاپاسکال و شاهد (بدون تنش)) بود. نتایج حاصل از مطالعه حاضر حاکی از آن است که کاربرد پرایمینگ ورمی کمپوست موجب افزایش ویژگی های جوانه زنی بذرهای بادرنجبویه نسبت به شاهد شد و افزایش غلظت ورمی کمپوست با افزایش رشد گیاهچه های بادرنجبویه همراه بود و مقاومت گیاهچه ها را نسبت به تنش خشکی افزایش داد. بیشترین مقدار طول ساقه چه ۲۵/۸ سانتی متر، درصد جوانه زنی ۹۵/۹۸ درصد، شاخص بنیه بذر ۵۹/۱۳۷۵، مربوط به ورمی-کمپوست ۴۵ درصد در شرایط بدون تنش بود.

کلیدواژه ها

پلی اتیلن گلیکول، درصد جوانه زنی، ورمی کمپوست، هیدروپرایمینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.