تغییر اقلیم و رابطه آن با کشاورزی پایدار در ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: ACCFS01_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 183
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت وکنترل بیابان، دانشکده منابع طبیعی، گروه مناطق خشک وکوهستانی دانشگاه تهران
داودآبادی فراهانی
چکیده
امروزه از تغییر اقلیم به عنوان یکی از مهمترین چالشهای زیست محیطی قرن بیست و یکم یاد می شود، که پیامدهای جدی اقتصادی به دنبال دارد، بخش کشاورزی یکی از اصلی ترین بخشهای متاثر از تغییر اقلیم است. اگرچه به تازگی در کشور مطالعاتی درباره شناخت ماهیت و میزان آثاری که این پدیده بر متغیرهای فیزیکی منابع آب و بخش کشاورزی دارد، انجام شده است، با این حال زوایای اقتصادی این پدیده و راهکارهای بالقوه مقابله با آن کمتر مورد بررسی تجربی قرار گرفته است . افزون بر این، بخش کشاورزی سهم بالایی در اقتصاد کشورهای در حال توسعه دارد و از ارتباطات گسترده ای با دیگر بخش های اقتصادی برخوردار است؛ همچنین خود یکی از منابع تولیدکنندە گازهای گلخانه ای است. مجموعه این ویژگیها بخش کشاورزی را به محور اصلی بحثهای سیاستی و پروژه های تحقیقاتی انجام شده در سطح جهانی و ملی در بسیاری از کشورها تبدیل کرده است. در اینجا مقاله هایی را در این زمینه در ایران بررسی و کار شده برای یافتن همبستگی در موضوع تغییر اقلیم مورد بررسی قرار دادیم و طبق یافته ها شرایط محیطی کشور بر اثر تغییر اقلیم به سمت خشکی و خشک سالی و افزایش طوفان های گرد و غبار می رود. پس باید به دنبال راهکارهای اجرایی برای مقابله باشیم مثل توسعه کشت گلخانه ای و فراسرزمینی، توسعه کشاورزی صنعتی و تغییر الگوهای کشت طبق خصوصیات هر منطقه، الگوهایی برای حفظ و نگهداری آب موجود و حفظ آن برای نسلهای آینده کشور است.کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، کشاورزی، اقتصادی، خشکسالی، مدیریت بحرانمقالات مرتبط جدید
- نقش دانش محیط زیست براثر تنش گرمایی بر عملکرد تولیدمثلی حیوانات
- بررسی نگرش نسبت به کشاورزی ارگانیک در بین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی استان زنجان
- ارزیابی مدل AquaCrop در کلیه کشت و صنعت های نیشکر ایران
- بررسی تجارت آب مجازی نیشکر در کشت و صنعت های مختلف در ایران
- مروری بر فرآوری غیر حرارتی غذاهای پروبیوتیک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.