ارزیابی تاثیر ساماندهی ایستگاه های حمل و نقل بار درون شهری بر افزایش درآمد رانندگان بار (مطالعه موردی: خیابان توحید شیراز)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنگره توسعه علمی و فناوری دانشجویان مهندسی عمران ایران
  • کد COI اختصاصی: CIVILCDSTS01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه توکلی

کارشناس مالی منطقه یک شهرداری شیراز

چکیده

از آنجا که حمل و نقل کالا به صورت مستقیم با زندگی شهروندان در ارتباط است، بنابراین سیاست گذاری و برنامه ریزی در حمل و نقل نیز به عنوان یکی از جریان های اصلی جابجایی در سطح یک شهر، می بایست بر پایه توسعه پایدار صورت گیرد. با توجه به اینکه موضوع اقتصاد در کنار موارد اجتماعی و زیست محیطی یکی از سه ضلع توسعه پایدار می باشد توجه به موضوع اقتصاد در شهر شیراز که به تازگی به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا انتخاب شده است، جهت رسیدن به پایداری مهم و موثر می باشد. در این پژوهش، به منظور ارزیابی تاثیر ساماندهی ایستگاه های حمل و نقل بار درون شهری بر افزایش درآمد رانندگان بار، میزان تاثیر اجرای بارانداز بر تغییرات مصرف سوخت، تعداد و زمان تخلیه و بارگیری رانندگان بار از طریق توزیع پرسشنامه میان رانندگان و کارشناسان، بررسی شده است. مهم ترین نتیجه حاصل شده در این بخش، کاهش مصرف سوخت و افزایش درآمد به دلیل کاهش زمان سفر بعد از اجرای سیاست گذاری های مرتبط با ساماندهی باراندازها می باشد. با توجه به انتخاب شهر شیراز به عنوان مطالعه موردی و محدودیت های که در داده ها و مدل سازی وجود دارد، تنها استراتژی مورد بررسی کاهش مصرف سوخت و افزایش تعداد سرویس در نظر گرفته شده است که از طریق یک پرسشنامه از رانندگان مورد سوال قرار گرفته و رفتار رانندگان پس از اجرای این سیاست بررسی شده. به منظور بررسی میزان اثرگذاری این استراتژی، برای رانندگان شبکه مرکزی شهر شیراز (خیابان توحید) پرسشنامه ای تهیه و پاسخ ها به روش آزمون t تک نمونه ای تجزیه و تحلیل گردید. که در پایان این نتیجه حاصل گردید که ایجاد و ساماندهی بارانداز با کاهش مصرف سوخت و افزایش درآمد رابطه ی معناداری دارد و آنها را بهبود می بخشد.

کلیدواژه ها

حمل و نقل کالا، کاهش مصرف سوخت، افزایش درآمد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.