بررسی منحنی های شکنندگی در سازه های نامتقارن سه بعدی با میراگر جرمی تنظیم شونده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنگره توسعه علمی و فناوری دانشجویان مهندسی عمران ایران
  • کد COI اختصاصی: CIVILCDSTS01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام شیرزاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

حسام الدین مشکوه رضوی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه

چکیده

این پژوهش به بررسی منحنی های شکنندگی سازه دارای نامنظمی و مجهز به میراگر جرمی تنظیم شونده پرداخته است. برای این منظور، یک سازه ۸ طبقه دارای میراگر جرمی، صحت سنجی گردید. در ادامه پژوهش، یک سازه ۱۵ طبقه با دو نوع نامنظمی پیچشی، در دو حالت با میراگر جرمی و بدون میراگر جرمی مورد بررسی قرار گرفت. ۷ رکورد زلزله با روش دینامیکی افزایش با پله های ۰.۱PGA تا ۲PGA، به سازه اعمال شد و بیشترین جابه جایی و دریفت بین طبقات سازه، استخراج و با استفاده از نرم افزار Easyfit، منحنی های شکنندگی برای این ۴ سازه رسم گردید. نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد که با افزایش نامنظمی پیچشی در سازه های بدون میراگر جرمی، منحنی های شکنندگی در تمامی سطوح، تا ۳۰ درصد کاهش داشته است (به عبارت دیگر با افزایش نامنظمی، سازه در شتاب های کمتری دچار خرابی خواهد شد). همچنین با استفاده از میراگر جرمی در سازه ها، در نامنظمی پیچشی ۳ و ۵ متر، منحنی های شکنندگی در همه سطوح بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ درصد نسبت به سازه های بدون میراگر جومی، افزایش داشتند. به عبارت دیگر سازه های دارای میراگر جرمی، در شتاب های بیشتری دچار خرابی می شدند. به طور کلی رفتار سازه با به کاربردن میراگر جومی در تمام نامنظمی های پیچشی بهبود یافت و در نامنظمی بالاتر رفتار میراگر نسبت به همان سازه و بدون میراگر بهبود بهتری یافت.

کلیدواژه ها

نامنظمی، میراگر جرمی، منحنی شکنندگی، آباکوس، سازه نامتقارن سه بعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.