هوش مصنوعیو چشم انداز آینده آن در علوم مهندسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی هوش مصنوعی و چشم انداز آینده آن در علوم مهندسی برق ، کامپیوتر ، مکانیک و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ICCPM01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا محمودی یمین

سطح دو حوزه علمیه الراضیه (س)

چکیده

هوش مصنوعی علمی است جوان با قدمتی کمی بیش از نیم قرن . مباحث هوش مصنوعی پیش از بوجود آمدن علوم الکترونیک، توسط فلاسفه و ریاضی دانانی نظیر بول (Boole) که اقدام به ارائه قوانین و نظریه هایی در باب منطق نمودند، مطرح شده بود. در سال ۱۹۴۳ ، با اختراع رایانه های الکترونیکی، هوش مصنوعی، دانشمندانرا به چالشی بزرگ فراخواند. بنظر می رسید، فناوری در نهایت قادر به شبیه سازی رفتارهای هوشمندانه خواهدبود.با وجود مخالفت گروهی از متفکرین با هوش مصنوعی که با دیده تردید به کارآمدی آن می نگریستند تنهاپس از چهار دهه، شاهد تولد ماشینهای شطرنج باز و دیگر سامانه های هوشمند در صنایع گوناگون هستیم. نامهوش مصنوعی در سال ۱۹۶۵ میلادی به عنوان یک دانش جدید ابداع گردید. البته فعالیت درزمینه این علم ازسال ۱۹۶۰ میلادی شروع شده بود.بیش از نیم قرن پیش، هنگامی که هنوز هیچ تراشه سیلیکونی ای ساخته نشده بود، آلن تورینگ یکی ازبحث برانگیزترین پرسش های فلسفی تاریخ را پرسید. او گفت: آیا ماشین می تواند فکر کند ؟و اندکی بعد کوشید به پیروی از این قاعده که هر ادعای علمی باید از بوته آزمایش سربلند بیرون بیاید، پرسشفلسفی خود را با یک آزمایش ساده و در عین حال پیچیده جایگزین کند. او پرسید:آیا یک ماشین یک کامپیوتر می تواند بازی تقلید را با موفقیت پشت سر بگذارد؟آیا ماشین می تواند از انسان چنان تقلید کند که در یک آزمون محاوره ای نتوانیم تفاوت انسان و ماشین را تشخیصدهیم؟ او در سال ۱۹۵۰ براساس محاسباتی تخمین زد که ۵۰ سال بعد کامپیوتری با یک میلیارد بیت حافظهخواهد توانست به موفقیت هایی در این زمینه دست پیدا کند. اکنون که در نیمه سال ۲۰۰۸ میلادی هستیم، حتیهشت سال بیشتر از زمانی که او لازم دانسته بود، هنوز هیچ ماشینی نتوانسته است از بوته آزمون تورینگ باموفقیت خارج شود. در سال ۲۰۰۰ مفهوم هوش مصنوعی برای هیچکس غیر قابل باور نبود .

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی – سیستم – علوم مهندسی – رایانه – برق – مکانیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.