جذابیت سازمانی شاخصی اثر گذار بر بهبود کیفیت زندگی کاری کارکنان و خشنودی شغلی انان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN08_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی دانش

دانشجوی دکتری گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، یاسوج، ایران

عبدالخالق غلامی چنارستان علیا

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، یاسوج، ایران

چکیده

امروزه با توجه به چالش هایی که سازمان ها با آن مواجه هستند، ایجاد خشنودی شغلی کارکنان و بهبود کیفیت زندگی کاری یکی از نیازهای استراتژیک برای موفقیت در بلندمدت می باشد؛ خشنودی شغلی به عنوان عاملی که در موفقیت شغلی موثر است و باعث افزایش کارآیی می‎شود، باید مورد توجه مدیران قرار گیرد. کیفیت زندگی کاری نیز باعث تصمیم گیری مشارکتی، ارتقا نظام مدیریت، ایجاد امنیت شغلی، بهبود شرایط و محیط کار، احساس مالکیت، قدرشناسی، ارضا نیازهای کارکنان و... می شود. هدف از کیفیت زندگی کاری و تعادل بین کار و زندگی افزایش بهره وری سازمانی، افزایش سود، کاهش غیبت کارکنان، افزایش تعهد کارکنان، ایجاد فضای مثبت کاری و... است. برقراری تعادل بین کار و زندگی یکی از مهمترین دغدغه های کارکنان سازمان ها در حال حاضر می باشد. همچنین جذابیت سازمانی در سال های اخیر یک مفهوم قابل توجه بوده است. برای سازمان ها «تقویت کارمندان بالقوه خود» و تمایل کارکنانشان برای ادامه کار در آن سازمان ها با درک جذابیت برای سازمان ها همراه است. جذابیت سازمانی یک سازه دو بعدی است که در آن، جذابیت داخلی بیان کننده ادراکات کارکنان موجود و جذابیت خارجی نشان دهنده ادراکات متقاضیان خارجی است. از طرفی جذابیت سازمانی عبارت است از میزان کشش و جذابیتی که یک سازمان برای متقاضیان کار دارد تا آن را به عنوان سازمان محل کار انتخاب نموده و سعی کنند دوره کاری خود را به صورت فعالی در آن سازمان مانده و کار کنند. با توجه به اهمیت این مسئله هدف از این پژوهش بررسی تاثیر جذابیت سازمانی بر خشنودی شغلی کارکنان و بهبود کیفیت زندگی کاری می باشد.

کلیدواژه ها

جذابیت سازمانی، تعهد سازمانی، کیفیت زندگی کاری، خشنودی شغلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.