بررسی دلایل افت تحصیلی و راهکارهای مقابله با آن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: CSECO01_1621
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 168
نویسندگان
دانش آموخته ی کارشناسی علوم تربیتی(تکنولوژی آموزشی)،دانشگاه ملایر
دانش آموخته ی کارشناسی تربیتی{ دبستان وپیش دبستان) ،دانشگاه پیام نور مریوان
دانش آموخته ی کارشناسی ادبیات فارسی، دانشگاه پیام نور مریوان
دانش آموخته ی کارشناسی ارشد منابع طبیعی مرتعداری،دانشگاه تهران
چکیده
همه دانش آموزان در طول دوران تحصیل خود در مقاطع مختلف ممکن است با افت تحصیلی مواجه شوند. به طور کلی، وقتی دانش آموز از یک مقطع به مقطع تحصیلی دیگر می رود، افت تحصیلی، یک امر اجتناب ناپذیر است! چرا که شرایط مدرسه متفاوت است، درس ها تغییر پیدا کرده اند و طبیعتا روش مطالعه و درس خواندن هم باید تغییراتی داشته باشد. دانش آموزانی که نتوانند به خوبی با این تغییرات سازگاری پیدا کنند، دچار افت تحصیلی می شوند. افت تحصیلی دانش آموزان به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. آن دسته از دانش آموزانی که همیشه جزو برترین های مدرسه بوده اند و نمرات خوبی در درس ها و امتحانات کسب می کردند، در اثر یک سری عوامل و اتفاقات ممکن است با افت تحصیلی مواجه شوند! این دلایل به دو دسته عوامل بیرونی و درونی تقسیم بندی می شوند. مشکلات خانوادگی، تغییرات خلقیات و روحیات دانش آموزان، تغییر مقطع تحصیلی، نابلد بودن اصول مطالعه صحیح دروس، نمونه ای از دلایل افت تحصیلی در مقاطع مختلف می باشد. افت تحصیلی دانش آموزان می تواند شرایط درسی موفقیت های آنها را تحت تاثیر قرار دهد. نه تنها در یک مقطع تحصیلی بلکه بر آینده این نوع دانش آموزان نیز اثر منفی خواهد داشت. والدین و معلمان مدرسه می توانند با صبر و راهنمایی، به این نوع دانش آموزان کمک کنند. در نهایت نتایج این پژوهش و پژوهش های پیشین بیانگر این است که متاسفانه تمام نظام های آموزشی از جمله نظام آموزشی ایران گریبان گیر معضلی به اسم افت تحصیلی است که بعضی از عوامل آن شناخته شده و در جهت رفع آن نیز راهکارهایی ارایه شده است؛ اما این تمام حقیقت نیست بلکه این مهم نیازمند کارهای پژوهشی بیشتر و راهکارهایی عملی بهتر با پشتوانه علمی تر است.کلیدواژه ها
افت تحصیلی، عوامل موثر، دانش آموزاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.