روش های موثر نانوکشاورزی برای پیشرفت کشاورزی صنعتی در جهان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی علوم کشاورزی، دامی ،منابع طبیعی، گیاهان داروئی و گردشگری روستایی
  • کد COI اختصاصی: ASACONF05_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماشاالله دانشور

استادیار گروه مهندسی ژنتیک و تولید گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

حکمت اله غلامی ونوول

کارشناس کشاورزی و کارشناس ارشد شیمی معدنی

چکیده

کشاورزی، منبع حیاتی برای رفاه و زندگی سالم انسان است که ضرورت های زندگی روزانه را فراهم می نماید. انواع گوناگونی ازسیستم های کشت، مانند انواع خاک ورزی، بی خاک ورزی، آگروفارستری (جنگل ورزی)، کشاورزی دقیق، کشاورزی ارگانیک، کشتپوششی، تناوب گیاهی، و غیره در کشاورزی استفاده می شوند. هر کدام از این سیستم های کشت، چالش های خود را دارند کهنانوتکنولوژی (زیست فن آوری نانو) به بسیاری از آنها فائق آمده است. کاربردهای فن آوری نانو در کشاورزی، عبارتند از کودهاینانو، آفت کش های نانو، نانوسنسورها (حسگر های نانو)، نانو بیوتکنولوژی و پالایش (پاکسازی) با نانو. تمرکز این پژوهش، بر کاربردفن آوری های کشاورزی نانو در سیستم های مختلف کاشت است. عملیات پیشنهادشده، عبارتند از بهبود کیفیت خاک، حفاظتگیاهی تحت استرس های زیستی با استفاده از روش های نانو، مواد شیمیایی نانو برای کودهی، کشاورزی دقیق نانو، و زیست فنآوری نانو در کشاورزی مدرن. این مقاله مروری، به مشکلات مورد انتظاری که ممکن است بر اثر کاربرد بیش از حد مواد نانو درسیستم های کشاورزی رخ دهند (مانند آلودگی نانو و سمیت نانو در اکوسیستم های کشاورزی) نیز می پردازد. در این مطالعه، ابعادگوناگون، مانند انرژی سبز، توسعه پایدار، و اقتصاد زیستی چرخه ای، تخریب زیستی زمین، آلودگی و تنها رویکرد سلامتی به عنواناهداف جهانی برای توسعه پایدار، مورد تاکید قرار می گیرند. کشاورزی نانو، هم مزایا و هم موانعی برای زندگی انسان دارد. برایتعادل دقیق بین این مزایا و چالش ها، به تحقیقات بیشتری نیاز است.

کلیدواژه ها

کشاورزی دقیق، سمیت نانو، زیست فن آوری نانو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.