بهینه سازی سیستم های آبیاری در مکانیزاسیون کشاورزی: نقش هوشمصنوعی و یادگیری ماشینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی علوم کشاورزی، دامی ،منابع طبیعی، گیاهان داروئی و گردشگری روستایی
  • کد COI اختصاصی: ASACONF05_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا احمدپور

کارشناسی ارشد در رشته ریاضی کاربردی،گرایش آنالیزعددی،دانشکده علوم،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد بیرجند،ایران

چکیده

این تحقیق تاثیر تحول آفرین هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین(ML) را بر بهینه سازی سیستم های آبیاری در قلمرو مکانیزاسیون کشاورزی بررسی می کند. این مطالعه با استفاده از یک روشتحقیق جامع، از جمله آمار توصیفی، آمار استنباطی و الگوریتم های پیشرفته یادگیری ماشینی، بر عواملکلیدی موثر بر کارایی مصرف آب، عملکرد محصول و بازده اقتصادی در زمینه کشاورزی مدرن متمرکزاست.آمار توصیفی تنوع در عملکرد محصول و کارایی مصرف آب را در مجموعه متنوعی از ۲۰ مزرعه نشان می دهد. آمار استنباطی، از جمله آزمون های t و ANOVA ، بر تفاوت های قابل توجهی بین مزارع پذیرفته شده و غیرمتخصص تاکید می کند و تاثیر فناوری های هوش مصنوعی و ML را در افزایش کارایی مصرف آب روشن می کند. تجزیه و تحلیل رگرسیون بیشتر به روابط بین وضعیت پذیرش،پارامترهای تکنولوژیکی، عوامل اقتصادی و کارایی مصرف آب می پردازد و بینش هایی را در موردتعاملات ظریف بین این متغیرها ارائه می دهد.پیامدهای یافته ها نشان می دهد که پذیرش فناوری های هوش مصنوعی و ML به طور مثبت بر کارایی مصرف آب و بازده اقتصادی تاثیر می گذارد. این تحقیق بر اهمیت پیچیدگی فن آوری در بهینه سازیشیوه های آبیاری تاکید می کند. پیامدهای سیاست نیاز به مداخلات هدفمند برای تشویق پذیرش فناوریدر کشاورزی را برجسته می کند.این تحقیق به درک عمیق تر نقش هوش مصنوعی و ML در متحول کردن شیوه های مدیریت آب و افزایش پایداری در کشاورزی کمک می کند. همانطور که فناوری به پیشرفت خود ادامه می دهد، اینیافته ها بینش های ارزشمندی را برای سیاست گذاران، محققان و متخصصان با هدف استفاده از پتانسیل هوش مصنوعی و ML در مکانیزاسیون کشاورزی ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی ، سیستم های آبیاری ، مکانیزاسیون کشاورزی، هوش مصنوعی ، یادگیریماشینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.