بررسی راهکارهای اصلاح نظام حقوقی جهت پیشگیری از جرم پولشویی از طریق تطهیر پول

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF17_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا دباغ

دکتری حقوق جزا و جرم شناسی،مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور

هیدی حفیدی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی

چکیده

پولشویی یکی از مهمترین جرایم اقتصادی است که امروزه رواج زیادی یافته به شکلی که بخش زیادی از جرایمرا شامل می شود. پولشویی یعنی پنهان کردن یا تطهیر منشا درآمدهای نامشروع و غیر قانونی که از طرق وروش های گوناگون صورت می گیرد با توجه به اهمیت جرم پولشویی و ارتباطی که این جرم با سایر جرائمبالاخص جرائم اقتصادی ،قاچاق مواد مخدر و… دارد موضوع مبارزه و پیشگیری از پولشویی و استاندارهای آندر ابعاد بین المللی و داخل کشورها از اهمیت خاصی برخوردار است. پیشگیری وضعی به لحاظ تاثیر برموقعیت های جرم زا تاثیر بسزایی در کاهش بزهکاری دارد.این مقاله با روش توصیفی-تحلیلی، ضمن تبیین جرم پولشویی و تطهیر پول، مستندات قانونی و مراحل شکلگیری آن، به بررسی این جرم در قالب ارائه راهکارهایی در خصوص اصلاح نظام حقوقی ایران و پیشگیری وکنترل جرم پولشویی می پردازد و در پایان پیشنهادهایی در خصوص مهمترین راهکارهای پیشگیری وضعی ازپولشویی اظهار میکند. می توان به گزارش مبادلات نقدی کلان ،مستند سازی انتقال وجه ،تعدیل قاعده رازداری بانک ها ،گزارش معاملات مشکوک نظارت سیستمی بر گردش عملیات مشتری به منظور تشخیص مواردمشکوک،آموزش کارکنان و مدیران ،شناسایی و احراز هویت مشتری ،هماهنگی و همکاری سازمان ها و ادراتدرگیر با جرم و……نام برد.روش تحقیق به صورت کتابخانه ای می باشد.

کلیدواژه ها

جرم پولشویی،تطهیر پول،پیشگیری از جرم، مبارزه با پولشویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.