مفهوم حقوقی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در بخش بانکی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF17_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 160
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق اقتصادی دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
در پژوهش حاضر تلاش نمودیم تا با روشی توصیفی - تحلیلی مفهوم حقوقی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در بخش بانکی را بررسی نماییم. در این راستا، پس از بررسی مفهوم حقوقی سرمایه گذاری مستقیم خارجی، شاخص های مفهومیآن شامل کنترل و نفوذ موثر را بررسی نموده و شیوه های حقوقی کسب کنترل و نفوذ موثر را مورد مطالعه قرار دادیم. درنهایت، با بررسی و مداقه در قوانین و مقررات ایران، مفهوم خاص سرمایه گذار خارجی در بخش بانکی را بررسی نمودیم.نتایج حاصل از پژوهش حاضر حاکی از آن است که سرمایه گذاری مستقیم خارجی منعکس کننده هدف کسب منفعتپایدار توسط سرمایه گذار در شرکت سرمایه پذیر بوده که در قالب کسب کنترل و یا نفوذ موثر متجلی میشود. در نظامحقوقی ایران، کسب کنترل از طریق کسب اکثریت مطلق حق رای، توافقات قراردادی، بهره برداری از نسب بالای سهامشناور آزاد و در نهایت اعمال ماده ۱۱۲ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت ممکن بوده و نفوذ موثر نیز از طریق کسبمیزانی از سهام ممکن است که دارنده آن بتواند یک عضو هیئت مدیره شرکت را تعیین نماید. همچنین قوانین ایراندرخصوص سرمایه گذار خارجی در بخش بانکی، رویکردی مضیق داشته و صرفا اشخاصی را سرمایه گذار خارجی تلقیمی نماید که علاوه بر ثبت در خارج از کشور ایران، بیش از پنجاه درصد سهام آن ها، متعلق به اشخاص خارجی باشد.کلیدواژه ها
سرمایه گذاری مستقیم خارجی، بخش بانکی، کنترل، نفوذ موثر.مقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.