ماهیت حقوقی قبول در حقوق مدنی و فقه امامیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF17_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساسان عالی زاده

دانشجوی دکتری تخصصی حقوق بین الملل عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

چکیده

آنچه در باب معاملات و بخصوص در انعقاد عقود ضروریست ، اعلام اراده متعاملین می باشد. بر مبنای اصلحاکمیت اراده قصد انشای طرفین به وجود آورنده عقد در عالم اعتبار می باشد اما برای تاثیر آن شرایطی لازماست. ایجاب و قبول بیانگر قصد طرفین است و تشکیل دهنده عقد می باشد. علاوه بر این ، قصد و اراده بایدبه نحوی بیان گردد یا از سایر موارد به قصد طرفین پی برده شود. آنچه نشانگر اراده طرفین است ایجاب وقبول می باشد بنابراین هر قراردادی با ایجاب و قبول منعقد می گردد. در این تحقیق تلاش شده تا بررسیشود آنچه سبب تشکیل عقد می گردد ایجاب و قبول است ، بعبارتی ایجاب و قبول از ارکان عقد است یا عقدبا ایجاب تشکیل شده و قبول تنها شرط تاثیر گذاری آن است. آیا قبول از اعمال حقوقی عقد و ایقاع است یاخود عمل حقوقی مستقلی می باشد. لذا برای شناخت ماهیت قبول لازم است تا مفهوم عقد و ایقاع و نقشاراده ، قصد در حقوق و فقه شناخته شود .

کلیدواژه ها

قبول، ماهیت حقوقی، حقوق مدنی، فقه امامیه، حقوق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.