عبور از تفسیر قرارداد به تحول قرارداد، تاملی در اجتماعی شدن حقوق قراردادها
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF17_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 121
نویسندگان
کارشناس ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
چکیده
نیاز به بحث از تفسیر قرارداد نیز آنگاه ضروری و اساسی جلوه می کند که خللی در اجرای مفاد قرارداد و اثربخشی آن در رابطهفردی و اجتماعی طرفین ایجاد شود، در واقع تفسیر قرارداد با روشن و آشکار کردن مفاد و عبارات و خواست و منظور طرفین، راه رابرای اجرای صحیح قرارداد هموار می کند و مقصود طرفین را برآورده می سازد.در واقع دغدغه اصلی این پژوهش پاسخ به اینسوال است چگونه می توان از تفسیر قرارداد به تحول قرارداد با تاکیدبر اجتماعی شدن حقوق قراردادها عبور کرد ؟این پژوهش باروش توصیفی - تحلیلی و با منابع موجود کتابخانه ای و منابع اینترنتی انجام شده است . یافته های پژوهش تاکید گر این فرضیهاست که نظریه تحول به دنبال ایجاد تعامل حقوق طبیعی یا ارزش در برابر مصالح اجتماعی یا واقعیت است . نظریه تحول قراردادبرای حمایت از متعاقدینی است که حصول اغراض قانونی آن ها به سبب جهل به حقایق قانونی، متعذر شده است و به همین دلیل،شامل قراردادهایی می شود که واجد آثار قانونیند نه آنهایی که فاقد چنین اثری هستند. از منظر رویکردهای تحققی و جامعهشناختی به حقوق، قرارداد صرفا مرتبط براراده های متعاقدین نیست، بلکه ماهیتی اجتماعی دارد و می توان آن را بر مبنایهمبستگی اجتماعی یا تعاون اجتماعی تحلیل کرد. طرفداران اراده باطنی، قصد و «اراده باطنی» متعاقدین را ملاک تفسیر قرار داده، تاکید می کنند که قاضی نیز برای تفسیر قرارداد، باید سعی در احراز همین اراده داشته باشد و این اراده را بر الفاظ قراردادمقدم بدارد.کلیدواژه ها
قرارداد، تفسیر، تحولمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.