تحلیل و بررسی قانون حاکم بر آثار تعهدات ناشی از اسناد تجاری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF17_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 177
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملارد
چکیده
با توجه به اینکه قانونگذار در قانون تجارت نسبت به ماهیت وفای به عهد سکوت کرده و تنها در ماده۲۶۷ قانون مدنی از آن به عنوان یکی از طرق سقوط تعهدات اشاره شده است. بنابراین می توان گفتماهیت وفای به عهد در اسناد تجاری از نوع قانونی و قواعد آمره است که امکان تغییرات از لحاظ طرزتنظیم سند و ایجاد سند با توافق امضاء کنندگان سند تجاری امکان پذیر نیست و امضاء کنندگان امکاندخل و تصرف را ندارند. مستند از ماده ۲۲۳ قانون تجارت که تنظیم کنندگان توافق بر خلاف قانوننمی توانند داشته باشند و وفای به عهد در اسناد تجاری و مدنی تفاوت دارد به دلیل اینکه در اسنادتجاری فقط منحصر به قراردادهاست اما تعهدات در اسناد مدنی شامل غیرقراردادی هم می شود وقانون گذار با تعیین امتیازات و ویژگی های خاص برای استاد تجاری تمایز ایجاد کرده تا دارنده سند بااطمینان خاطر از معاملات بهره مند شود و با توجه به ماده ۲۴۹ قانون تجارت که تضامنی بودن امضاءکنندگان سند تجاری را در جهت حمایت از دارنده سند تصریح کرده است و نقطه قوت سند تجاری رامی توان تضامنی بودن سند تجاری دانست که این امر در استاد مدنی به این صورت وجود ندارد چون دراستاد مدنی اصل بر مدیونیت امضاء کننده سند تجاری است. در نوشتار حاضر به بررسی تحلیل و بررسیقانون حاکم بر آثار تعهدات ناشی از اسناد تجاری پرداخته خواهد شد.کلیدواژه ها
استاد تجاری، قانون حاکم، وفای به عهد .مقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.