راهکارهای بین المللی مبارزه با فساد
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF17_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3114
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه علمی کاربردی تالش
کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه گیلان
چکیده
امروزه مبارزه با فساد مالی مورد توجه کشورها قرار گرفته، به طوری که کشورها را به سمت همکاری بین المللیو مبارزه با فساد در عرصه داخلی هدایت کرده است. یکی از مهم ترین اسناد بین المللی در مبارزه با فساد ،کنوانسیون مبارزه با فساد (مریدا) و از طرفی مهم ترین سند قانونی در عرصه داخلی (قانون ارتقای سلامتنظام اداری و مقابله با فساد) است. این نوشتار ناظر به بررسی تطبیقی کنوانسیون مریدا و قانون ارتقای سلامتنظام اداری است که مبین تاثیرپذیری این قانون از کنوانسیون مذکور در زمینه های مختلف است. واضح استکه به موازات تدوین قانون نمی توان از پیش شرط های مقابله با فساد اداری از جمله تقویت نهادهای مدنی ،آزادی های رسانه ای و نیز کوچک کردن دولت و نظام اداری چشم پوشی کرد. همه جوامع به خصوص جوامعدرحال توسعه با سطوحی از انواع مختلف فساد روبرو هستند، اما آنچه سبب تمایز کشورها در فرآیند توسعه وپیشرفت است، نحوه مواجهه آنان با پدیده فساد و اتخاذ سیاست های پیشگیرانه و مقابله ای است. برای بررسینحوه مواجهه جوامع با پدیده فساد، تهیه سلسله گزارش های با محور تحلیل سیاست های پیشگیری و مبارزهبا فساد در دستور کار قرار گرفته تا چرخه سیاستگذاری درباره پیشگیری و مبارزه با فساد مسئله شناسی،تدوین و اتخاذ سیاست، اجرا و پیاده سازی سیاست، ارزیابی و تحلیل سیاست به نحو مطلوب، صورت پذیرد.روشاین پژوهش توصیفی تحلیلی است.کلیدواژه ها
فساد، همکاری بین المللی ، رشوه، فساد مالی، نظام اداریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.