جرایم کلی قاچاق مواد مخدر
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF17_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 338
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق اسناد و قرارداد های تجاری دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علامه طباطبائی
چکیده
تحلیل ماده ۵۴ الحاقی قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب /۲۹۳۱/۷ ۲۱ با هدف محدود سازی مجازات اعدام میباشد تخفیف درجرایم تعزیری امری پذیرفته شده و مورد اتفاق حقوقدانان است. اما در این میان قانون مبارزه با مواد مخدر تنها امکان اعمالتخفیف را در مجازاتهای خود به عنوان نهاد ارفاقی پیشبینی کرده است . بر اساس مصالح و مفاسدی که حاکم و ولی فقیهتشخیص می دهد از مجازات اعدام برای جلوگیری و مبارزه با مواد مخدر بهره جست ، اما باید توجه داشت که در هرصورت تعیین مجازات اعدام برای مرتکبین این جرایم در صورتی ممکن است که اطلاق مفسد فی الارض یا عناوینمشابه بر وی امکان داشته باشد و در واقع عنصر مادی و معنوی این جرم محقق شود . نسبت نهادهای ارفاقی قانونمجازات اسلامی را با مجازات های قانون مبارزه با مواد مخدر تبیین کند. از این رو با مروری بر ماهیت مجازاتهای مقرر درقانون مبارزه با مواد مخدر و رد ادله تخصیص ناپذیری این قانون، با تمسک به قانون اساسی عفو رهبری و همچنین در رابطه باپذیرفتن توبه و عفو در حد سقوط، تقلیل یا تبدیل میشود مورد بررسی قرار خواهد گرفت . بررسی کنوانسیونهای جهانی و فراملی بودن معضل قاچاق مواد مخدر با توجه موقعیت نا بسامان اقتصادی و جغرافیایی ایران در برابرمقابله با این جرایم سازمان یافتهو بین المللی آیا راه کار موجود اعدام است ؟کلیدواژه ها
مفسد فی الارض ، اعدام ، توبه ،کنوانسیون های بین المللی . مواد مخدرمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.