آسیب شناسی فرایند اجرای احکام کیفری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF17_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 599
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، گروه حقوق، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
استادیار گروه حقوق، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
چکیده
مرحله اجرای احکام کیفری آخرین مرحله از فرآیند دادرسی کیفری در نظام حقوقی ایران است. با توجه بهاهمیت مرحله اجرای احکام و اینکه هدف نهایی از تمام مراحل رسیدگی قبلی و زمان و هزینه صرف شدهتوسط دولت و شاکی اجرای حکم و احقاق حق متضررین می باشد و همچنین با توجه به اینکه در برخیموارد اجرای احکام به درستی مورد توجه واقعی نمی شود لذا شناسایی و برطرف سازی موانع و مشکلاتموجود بر راه اجرای احکام می تواند گامی موثر در راستای تحقق عدالت مطلوب قضایی باشد. از این رو هدفاز انجام این پژوهش آسیب شناسی فرایند اجرای احکام کیفری است که بر اساس قانون آیین دادرسی جدیدمصوب ۱۳۹۲ صورت گرفت. نتایج تحقیقات انجام شده در این پژوهش نشان داد که برخی از موانع ومشکلات موجود در اجرای احکام مربوط به نوع قانونگذاری و قوانین شکلی هستند. برخی دیگر به سیستمقضایی بر می گردند و موجبات مشکلاتی چون تراکم پرونده ها را فراهم می آورند همچنین عواملی چون عدموجود قوانین کامل در اجرای احکام، حذف واحدهای اجرای احکام مدنی و عدم وجود امکانات کافی و نیرویکافی در اجرای احکام نیز موانعی دیگر در سر راه می باشند. همچنین اجرای علنی مجازات خصوصا مجازاتهای خشن می تواند آسیب های زیادی هم بر فرد و هم بر جامعه داشته باشد.کلیدواژه ها
آسیب شناسی، اجرای احکام کیفری، موانع و مشکلات اجرایی.مقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.