راهکارها و الگوهای طراحی و راه اندازی مراجعحل اختلاف تعاونی ها
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF17_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 223
نویسندگان
مرکز علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی استان قزوین
دانشگاه غیرانتفاعی کار قزوین
چکیده
اهمیت صلح و سازش میان طرفین دعوا مورد تایید و تاکید فراوان دین مبین اسلام قرار دارد و آیات و روایات متعددی در این زمینهوجود دارد. در دنیای امروز نیز توسل به نهادهای میانجی گر به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. به خصوص در نظام قضاییکه با معضلی به نام حجم بالای پرونده های قضایی نیز روبرو است. از طرفی بروز اختلاف در شرکت های تعاونی، همانند دیگرمشارکت های اقتصادی و در قالب محدودیت های سازمانی، منابع و امکانات دور از انتظار نیست. نارسایی های فقدان دادرسی، عدمایفای نقش میانجی و داوری توسط بازرسان، مرکز داوری اتاق تعاون و اداره کل تعاون که برای حل و فصل اختلاف منظور شده اند، نهتنها در رفع اختلاف موفق نیستند بلکه بر شدت اختلافات نیز می افزایند، به نحوی که میانجی و مراجع رسیدگی به اختلافات را اعضاءبه عنوان عوامل بروز اختلاف تلقی می کنند. رویه تعاونی ها به کارگیری روحیه همکاری، تعاون و کمک متقابل برای پیشرفت امورتعاونی است و وضعیت اختلاف، کشمکش و جدال، فعالیت تعاونی ها را با اختلاف مواجه می نماید، علی رغم وجود نهادهای قانونیدر ارکان تعاونی ها برای حل اختلاف در قالب داوری و به صورت کدخدا منشی توسط مراجع رسیدگی کننده(بازرس، مجمع عمومی،اتحادیه و اتاق تعاون)، به دلیل فقدان آیین دادرسی تعاون و سایر دستورالعمل های لازم این مراجع نقشی در رفع اختلاف ایفا نمینمایند. نهایتا مجموعه اختلافات حل نشده باعث رکود فعالیت تعاونی و بروز خسارت به کلیه اعضاء را در پی دارد. بنابراین تشکیلیک مراجع حل اختلاف با ساختار متمرکز و تصویب آیین نامه دادرسی تعاون برای حل و فصل به موقع اختلافات در تعاونی امریضرروی است. در تحقیق حاضر، که شورای حل اختلاف اداره کل تعاون استان قزوین مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته، برای تدوینچارچوب نظری تحقیق از روش کتابخانه ای(اسنادی) بهره گرفته شده است. به همین منظور، برای بیان موضوع و دست یابی به نتیجهاز روش تحقیق تحلیلی استفاده شده است.کلیدواژه ها
شورا - حل اختلاف - تعاونی هامقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.