حقوق بشر از دیدگاه حضرت علی (ع)در نهج البلاغه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم انسانی، مدیریت و کار آفرینی
- کد COI اختصاصی: CNCCONF07_131
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 176
نویسندگان
دانشجوی ارشد فلسفه و سطح سه حوزه علمیه قم .
چکیده
موضوع مهم این مقاله توجه به یک نکته مهم در سیمای عدالت علی )ع(و تجلی حقوق بشر در حکومت آن حضرت و الگو گرفتن نسل ها در طول تاریخ ازآن بزرگوار است ؛ و آن نکته ،زیربنای تحقق عدالت و رعایت حقوق بشر در دنیاست ، یعنی اعتقاد به خدا و توجه به دستور الهی در مورد رعایت حقوق بشر در نزد حاکمان است . درواقع اگر راهبران کشورها و جامعه ها خود را در برابر خداوند مسئول بدانند و بندگان خدا را امانت الهی احساس کنند که باید حقوق آنها را به تمام و کمال ادا کرده و اگر کوتاهی کنند در پیشگاه او مواخذه خواهند شد، عدالت اجتماعی تحقق یافته و حقوق انسان ها استیفا خواهد گردید.موضوع حقوق بشر در اندیشه های امیرالمومنین )علیه السلام( به عنوان پیشوای امامان شیعه قرن ها پیش در ابعاد مختلف به این مفهوم بنیادین پرداخته و از زوایای گوناگون بر رعایت اصول آن که جزو مفاهیم کلیدی اسلام است تاکید ورزیده است . در این تحقیق سعی گردیده است بصورت اجمالی موضوع حقوق بشر از دیدگاه امام علی )علیه السلام( بیان گردد. لذا قبل از ورود به موضوع اصلی ابتدا توضیح مختصری در رابطه با مفهوم حقوق بشر، حقوق بشر در اندیشه های غرب و اسلام آورده و سپس به حقوق بشر در اندیشه امام علی پرداخته می شود .کلیدواژه ها
عدالت - حقوق بشر-شیعهمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.