بررسی روایت در شعر آی آدمها
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم انسانی، مدیریت و کار آفرینی
- کد COI اختصاصی: CNCCONF07_113
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه پیام نور تبریز، ایران، تبریز
چکیده
در این پژوهش به بررسی گونه های روایی در شعر معاصر (نیما یوشیج ) پرداخته ایم . روش پژوهش به صورتکتابخانه ای و مبتنی بر سندکاوی بوده و نوع آن، توصیفی -تحلیلی است . مطالعه ی برخی از مهم ترین اشعار روایی معاصر نشان می دهد که تقریبا اغلب شاعران بزرگ و جریانساز معاصر به سرودن شعر روایی علاقه نشان داده و انواع و گونه های شعر روایی را در حوزهی محتوا و ساختار مورد توجه قرار دادهاند. یکی از شیوههای کاربرد عنصر روایت ، در قالب غزل است . غزل روایی هر درون مایه ای را اعم از اجتماعی ، تاریخی ، عاشقانه و...روایت می کند. البته غزل روایی در دورهی معاصر کاربرد کمی دارد و اغلب اشعار روایی در دوران معاصر، از نوع نیمایی و سپید هستند. مهم ترین دلیل این مقوله ، آزادی شاعر از قید و بند ردیف و قافیه در شعر نو است و شاعر از این طریق می تواند بلندترین داستانها و حکایت ها را در قالب شعری که از قید و بند قافیه و ردیف جداست ، بیان کند. در همین راستا، چنان که در پژوهش حاضر مشاهده شد، مهم ترین و مشهورترین گونه های روایی در دورهی معاصر، از نوع شعر نیمایی و سپید بوده است و شاعر با استفاده از قدرت و مهارت داستان-پردازی خود، زیباترین گونه های ساختاری و محتوایی شعر روایی را به جامعه ی ادبی عرضه کرده است . شاعری همچون یوشیج به عنوان شاعری جریانساز در دورهی خود مطرح بوده است .کلیدواژه ها
شعر روایی ؛ ادبیات معاصر؛ نیما یوشیج ، آی آدمهامقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.