تحلیل فقهی جواز نگاه به فرزند خوانده در فقه امامیه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم انسانی، مدیریت و کار آفرینی
- کد COI اختصاصی: CNCCONF07_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 107
نویسندگان
طلبه ی سطح سه حوزه علمیه قم
چکیده
دین اسلام نسبت به مساله حجاب رویکرد خاصی دارد. از طرفی فرزند خوانده دارای جایگاه ویژهای در تعالیم اسلامی است . چرا که از طرفی مراقبت و حمایت از کودکان بی سرپرست مورد توجه ویژه اسلام بوده و هست ، و نیز کرامت ذاتی انسان باعث شده تا قوانینی را برای فرزندخوانده وضع نماید. در همین راستا باید با نگاهی ژرف به این مقوله توجه نمود که تکلیف حجاب افرادی که به فرزندخواندگی پذیرفته می شوند و سرپرست های آنها چیست ؟ این پژوهش به دنبال تحلیل نظریه جواز نگاه به فرزند خوانده است . برخی از فقها نگاه کردن والدین به این افراد را جایز و گروه بسیاری حرام و ممنوع دانسته اند. دلایل هر دو طرف مورد بررسی واقع شده است . هر کدام مطابق مبنای خویش دلائلی را مورد استناد قرار داده و حکمی را بیان داشته اند. اگر کودکی بدون وجودنسب و رابطه اولادی، مانند: عقد نکاح یا شیرخوردن، کودکی به فرزندخواندگی گرفته شود، حکم اجنبی و نامحرم را داشته و نمی توان با ادله ای که توسط مجوزین مطرح شده حکم به جواز نمود. این تحقیق بر اساس منابع کتابخانه ای و با روش تحلیلی توصیفی و منابع وحیانی و نقلی تاریخی نگاشته شده است .کلیدواژه ها
فرزند خوانده-محرمیت -جوازنظر-حرمت نظرمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.