بررسی سیاست از دیدگاه اندیشمندان غربی و اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم انسانی، مدیریت و کار آفرینی
  • کد COI اختصاصی: CNCCONF07_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسد آزادی

دانشجوی دکتری تخصصی دین پژوهی

چکیده

هر پژوهش علمی در صورتی می تواند دارای ساخت وانسجام باشد که در چهار چوب یک نظریه (تئوری) یا الگو ومدل مفهومی انجام یابد. چهار چوب، همانگونه که معنای آن پیداست به کار قالب ، چهار چوب یا ساخت می دهد و به پژو هشگر امکان یک بررسی روش مند، هدف مند ومنسجم می دهد. وقتی قراراست به بررسی مقایسه ای اندیشه ی سیاسی -اجتماعی دومتفکر پرداخته شود لازم است در قالب نظری- مفهومی واحد ومعیارهای تعریف شده مشخص وهمسان به بررسی ، تطبیق ونقد اندیشه ها پرداخته شود. تا نتیجه بررسی ومقایسه قابل اعتماد واعتنا باشد یکی از الگوهای نظری مبنایی در مطالعه تطبیقی اندیشه ها (نظریه های) سیاسی الگویی است که توسط توماس اسپریگنز ارایه شده است . براساس این الگو درمطالعه اندیشه سیاسی پژوهشگر از میان تعداد گسترده اسناد ومکتو بات واظهار نظرهای یک اندیشمند لازم است به صورتی مشخص در پی یافتن پاسخ به چهار پرسش اساسی سیاسی باشد؛ عوامل برهان وبی نظمی جامعه ازنظر اندیشمند مورد بررسی کدامند؟ عا ملی یاعواملی اصلی که مو جبات بحران وسایر عوامل بحران را مهیا کرده اند کدامند؟ الگوی متعالی نظم وسامان سیاسی ایده آل از نظر آن اندیشمند چگونه است ؟ وسر انجام اینکه اندیشمند مورد مطالعه چه راه حل یا راه حل هایی را برای برون رفت از مشکلات، بحرانها و بی نظمی های جامعه سیاسی پیشنهاد می کند. باتوجه به مشخص شدن پرسش های قابل پیگری در پژوهش در تفکر سیاسی اندیشمندان، از این الگو می توان به مطالعه مقایسه ای اندیشه های سیاسی دو یا چند متفکر نیز پرداخت زیرا پاسخ اندیشمندان سیاسی مختلف به پرسش های چهار گانه دارای شباهت ها و تفاوتهایی خواهد بودویافتن این شباهت ها وتفاوت هاست که به پژهشگر امکان بررسی مقایسه ای راخواهد داد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.