آسیب شناسی اندیشه های افراطی وسیاسی غالیان شیعی و سلفیان سنی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم انسانی، مدیریت و کار آفرینی
  • کد COI اختصاصی: CNCCONF07_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن کاشانی

دانشجوی دکتری تخصصی ، فرق تشیع ، دانشگاه ادیان ومذاهب قم

اسد آزادی

دانشجوی دکتری تخصصی رشته دین پژوهی

چکیده

مسلمانان بعد ازرحلت پیامبراکرم (ص)با توجه به اسباب و عوامل مختلف دچار اختلافات فکری ، سیاسی و روشی مختلف ی شدند. پیامد مستقیم این تنازعات سیاسی و تفاوت های روشی به ویژه در سه قرن نخست ، این شد که ، هر یک از این گروه های دینی برای توجیه گفتار ورفتارشان خود را وام دار قرآن و سنت می دانستند و عقاید خویش را با همه تفاوت های بنیادین مستند به این دو آموزه اصیل نسبت می دادند. پدیده غالی گری با گونه های مختلف الحادی، انحرافی ، در قرون نخست یکی از مهم ترین چالش های جامعه اسلامی بود که این جریان تندگرایانه در اهل سنت ، در قالب سلفی گری ظهور پیدا کرد . ظهور این باورهای افراطی در غالیان شیعی و سلفیان سنی ، پرداختن به این اندیشه های افراطی را ضرورت می بخشد .در این پژوهش که بصورت توصیفی -تحلیلی جمع آوری شده ، به بررسی اندیشه های سیاس ی غالیان شیعی و سلفیان سنی می پردازدکه هدف این پژوهش که در بردارنده جنبه نوینی در این حوزه هست عبارت است از : ۱- تبیین اندیشه های افراطی غالیان و سلفیان ۲-مقایسه و اثبات نزدیک بودن اندیشه های افراطی غالیان و سلفیان ۳-پیامدها وآسیبهای مشترک این دو تفکر افراطی ، که در این پژوهش بدان پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

غالی ، سلفی ، باورها ، شیعه ، سیاسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.