تبلور خطبه های حضرت زینب نزد ادیبان اهل سنت
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم انسانی، مدیریت و کار آفرینی
- کد COI اختصاصی: CNCCONF07_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 240
نویسندگان
سطح سه حوزه علمیه قم
چکیده
حضرت زینب (ع)، شخصیتی کم نظیر در جهان اسلام به شمار می رود، شخصیتی که دارا ی جایگاه ویژه با خصوصیات منحصر به فرد، نزد اهل سنت است . ایشان الگویی بزرگ برای انسان های حق جو گردید و بعد از واقعه جانسوز کربلا، تبیین کننده اهداف این نهضت عظیم و رسالت جد بزرگوار خود شد. در واقعه عظیم عاشورا خطبه های حضرت زینب (س) نقش بسزایی در معرفی اهداف حرکت امام حسین (ع) و همچنین رسوایی خاندان اموی داشت . ایشان نه تنها در بین شیعیان بلکه در بین اهل سنت از اعتبار و جایگاه ویژه ای برخوردار است .هدف این پژوهش تبلور خطبه های حضرت زینب نزد ادیبان اهل سنت می باشد که به روش توصیفی -تحلیلی ، از منابع معتبر کتابخانه ای انجام شده است . یافته های مقاله حاکی از آن است که اهل سنت در گزارش کربلا ابعاد مختلفی از شخصیت حضرت زینب (س) را مطرح کرده اند، فضاحت و بلاغت خطبه های حضرت زینب در کوفه و شام نه تنها شیعیان بلکه اهل سنت را متحیر کرد و همچنین صبر و شکیبایی و مقام علمی ایشان را به اثبات جهانیان رساند. حضرت زینب در همه مقاطع از نهضت حسینی پشتیبانی کرده و بعد از شهادت حضرت و اصحاب وفادارش، وظایف خویش را به خوبی انجام داد و نقش مهم و خطیری در محافظت از امام سجاد علیه السلام و کودکان و اسرای کربلا،ایفا کرد و پیام نهضت کربلا را در نزد جهانیان ماندگار ساخت .کلیدواژه ها
حضرت زینب (س)، خطبه ، اهل سنت ، کربلا، قیام عاشورامقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.