بررسی نقش رهبری در اجرای بعد اقتصادی قاعده ی نفی سبیل
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم انسانی، مدیریت و کار آفرینی
- کد COI اختصاصی: CNCCONF07_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 81
نویسندگان
سطح سه حوزه علمیه قم
چکیده
وجه به اصل قاعده نفی سبیل و اهتمام جدی به آن یک مساله شرعی و فقهی است که شاکله تعاملات و روابط بین المللی جوامع اسلامی را تبیین می نماید و از آنجا که ایران اسلامی ، روابط خود را براساس موازین شرعی تنظیم می نماید. لذا در برنامه ها و قوانین موضوعه و سیاست های بین المللی به قواعد مهمی همچون قاعده مذکور توجه نموده است از این جهت در سیاست های اقتصاد ی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شدهاند موارد متعدد و متکثری یافت می شود که براساس قاعده نفی سبیل تنظیم و طراحی شدهاند. در چند سال اخیر و با شدت گرفتن تحریم های غرب علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف متوقف کردن برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران، واژه ای جدید تحت عنوان اقتصاد مقاومتی به ادبیات اقتصادی و سیاسی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفته است . در واقع اقتصاد مقاومتی روشی برای مقابله با تحریم ها علیه یک منطقه یا کشور تحریم شده می باشد .در شرایطی که صادرات و واردات هیچ کدام برای آن کشور مجاز نمی باشد از این رو سیاست های اقتصاد مقاومتی به دنبال پیشگیری از نفوذ بیگانگان و تبدیل تهدیدها به فرصت است که قاعده نفی سبیل با مبانی نظری سیاست های اقتصاد مقاومتی ارتباط معنا داری دارد.قاعده نفی سبیل نقش مهمی در سیاست ها ی اقتصاد دارد به این صورت که قاعده نفی سبیل در مقوله هایی همچون تولید کالای تولید ملی ، اصلاح نظام مالی کشور، صرفه جویی در هزینه های عمومی کشور، پیشگیری از ضربه پذیری صادرات مبتنی بر نفت و گاز و تامین امنیت غذایی ، اثر موجبه و مثبتی دارد.روش تحقیق در این مقاله توصیفی تحلیلی و روش گردآوری اسنادی نوشتاری است .کلیدواژه ها
رهبری، اقتصاد مقاومتی ، نفی سبیل ، اقتصادمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.