اصلاح غشا تبادل پروتون پلی وینیل کلراید توسط پلی اتر سولفون سولفونه شده و ارزیابی عملکرد آن در پیل سوختی میکروبی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری در مهندسی شیمی
- کد COI اختصاصی: CHEMISB07_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 209
نویسندگان
دانشکده شیمی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دانشکده شیمی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
استاد، دانشکده شیمی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
مطالعه حاضر به اصلاح غشاهای تبادل پروتون بکار رفته در فناوری پیل سوختی میکروبی می پردازد و بر تولید انرژی الکتریکی و تصفیه همزمان فاضلاب تاکید دارد. در میان پلیمرهای مورداستفاده در این غشاها، پلی وینیل کلراید (PVC ) به دلیل استحکام قابل توجه خود برجسته است. بااینحال، ویژگیهای ذاتی آن، مانند آبدوستی محدود و انتقال پروتون کم، تلاش های تحقیقاتی مداوم را برای افزایش خواص آن برانگیخته است. برای رفع این کاستیها، مطالعه حاضر بر اصلاح غشای تبادل پروتون از طریق سولفونه کردن پلیمر پلی اتر سولفون (PES) و افزودن آن به بستر PVC متمرکز شد. ساختارهای مولکولی پلیمرهای سنتز شده، نانوذرات و غشاهای اصلاحشده حاصل با استفاده از طیفسنجی تبدیل فوریه، میکروسکوپ الکترونی روبشی و میکروسکوپ نیروی اتمی موردبررسی قرار گرفتند. غشاهای PVC با درصدهای وزنی مختلف SPES (از ۰ تا ( ۵۰ تهیه شدند و به دنبال آن غشای بهینه توسط آزمون های مختلف تعیین شد. قابلذکر است، پیل سوختی میکروبی دو محفظه که از غشای PVC/SPES با ۴۰ درصد وزنی استفاده شد، نتایج مطلوبی را به همراه داشت، توان تولید ۳۷/۰۴ mW/m۲، بازده کولمبیک ۲۵/۹۵ درصد و نرخ حذف اکسیژن شیمیایی ۸۹/۲ درصد (COD) را به دست آمد.کلیدواژه ها
پیل سوختی میکروبی، غشای تبادل پروتون، پلی اتر سولفون، اصلاح غشا، تولید الکتریسیتهمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.