نانوذرات مزوپروس سرامیکی؛ خواص، کاربردها و روش های سنتز

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوآورانه در زمینه علوم، مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: TETSCONF13_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد، دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

محمدرضا یزدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد، دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

رضا سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی شریف

سیدمحمدحسین سیادتی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

مزوپروس ها دسته ای از بایوسرامیک های متخلخل هستند. مزوپروس ها به علت داشتن خاصیت های مناسب از جمله زیست سازگاری، زیست تخریب پذیری، استخوان سازی، استخوان رسانی، توانایی بارگیری و رهایش کنترل شده دارو و دیگر مولکول های بیولوژیکی و غیره، در زمینه های پزشکی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. این پیوستار مروری است بر موضوع بایوسرامیک های مزوپروس و روش های سنتز، خواص و کاربردهای بیوموادی چهار نوع مهم و رایج این بایوسرامیک ها، یعنی سیلیکامزوپروس، شیشه های زیست فعال مزوپروس، کربن مزوپروس و هیدروکسی آ پاتیتمزوپروس. بایوسرامیک های مزوپروس به واسطه خواص بسیار مناسبی که دارند، در زمینه های مختلف پزشکی، از جمله ارتوپدی، دندان پزشکی، هایپرترمیا و ژن رسانی کاربرد دارند. اساس روش سنتز بایوسرامیک ها بر پایه سل ژل است که نتیجه این روش های سنتز، بایوسرامیک هایی با تخلخل های منظم، مساحت سطح زیاد و حجم حفره های بالا است که قابلیت بارگیری انواع داروها و مولکول های زیستی را دارند. پیدایش مفهوم بایوسرامیک های مزوپروس تقریبا به ۱۵ سال پیش بر می گردد و در سال های اخیر به یکی از موضوع های داغ بایوسرامیک ها تبدیل شده است. توسعه بایوسرامیک های مزوپروس و کاربرد مناسب آن ها در زمینه های مهندسی بافت، ارتوپدی، دندان پزشکی، هایپرترمیا، ژن درمانی و هم چنین دارورسانی، ژن رسانی و پروتئین رسانی می تواند تحول مثبتی در درمان های پزشکی ایجاد کند.

کلیدواژه ها

مزوپروس، سیلیکا مزوپروس، تخلخل، زیست سازگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.