بررسی جایگاه کتاب کلیله و دمنه در زبان و ادب فارسی و نقش شعر و قصه گویی در یادگیری کودکان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR15_386
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا رستمی

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه علامه طباطبایی ارومیه

ژیلا عبداللهی

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه علامه طباطبایی ارومیه

معصومه رحیمی اصل

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه علامه طباطبایی ارومیه

چکیده

معرفی کتاب های قدیمی و معروف شعر و ادب فارسی به کودکان، می تواند یکی از موثرترین و ارزشمندترین کارهایی باشد که میشود در حق کودکان انجام داد. آنها در سنین کودکی، احتیاج دارند به مطالعه کتاب های اصیل ایرانی بپردازند و بیاموزند که مطالعه کتاب ها و داستان های کهن ایرانی، برای آنها بسیار ارزشمند است. کلیله و دمنه اثری است از ابوالمعالی نصراالله منشی که یکی از شناخته شده ترین آثار ادبی در ایران و جهان به حساب می آید. آورده اند که قدمت این شاهکار بزرگ ادبی به دو هزار سال قبل می رسد و زبان اصلی آن سانسکریت بوده است، تا اینکه "ابوالمعالی نصراالله منشی" در دوره ی ساسانیان اقدام به بازگردانی آن به فارسی میانه نمود. با وجود اینکه این ترجمه جهت درک بهتر و خوانش روان به صورت آزاد صورت گرفت، اما "ابوالمعالی نصراالله منشی" به مفهوم و محتوای کتاب وفادار ماند و تنها لباسی مناسب از زبان فارسی میانه را به تن آن پوشانید. اکنون ویرایش دیگری از "کلیله و دمنه" در اختیار خوانندگان قرار گرفته است که "بر اساس قدیمی ترین نسخه" از این شاهکار دنیای ادبیات تدوین شده است. این مطالعه با بررسی منابع موجود در زمینه مورد بحث، به بررسی جایگاه کتاب کلیله و دمنه در زبان و ادب فارسی و نقش شعر و قصه گویی در یادگیری کودکان می پردازد.

کلیدواژه ها

شعر و ادبیات، زبان فارسی، کتاب کلیله و دمنه، کودکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.