بررسی کج فهمی های رایج در آموزش مطالعات اجتماعی پایه پنجم و ششم ابتدایی با ارائه راهکار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR15_336
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار ارشدی

کارشناسی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، مرکز شهید رجایی اصفهان

آناهیتا ملکوتی خواه

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه اصفهان

چکیده

در دوره ابتدایی، مطالعات اجتماعی به دانش آموزان مفاهیم و اصول اساسی درباره جوامع انسانی، فرهنگها، ارتباطات، مسائل اجتماعی و مسئولیتهای شهروندی آموزش میدهد. اما ممکن است در این مقطع از تحصیل، کج فهمیهای متعددی وجود داشته باشد که ممکن است مانع از درک صحیح و کامل مفاهیم اجتماعی شوند. برخی از کج فهمیهای معمول در این زمینه عبارتاند از: تداخل با دروس دیگر،ناپایداری درک مفاهیم اجتماعی،تمرکز بر دروس تئوری، نادیده گرفتن تنوع فرهنگی،توجه کم به روابط اجتماعی . هدف این مقاله، بررسی کج فهمی های رایج در آموزش مطالعات اجتماعی پایه پنجم و ششم با ارائه راهکار است. روش تحقیق تحلیلی- توصیفی است. برای حل این کج فهمی ها، میتوان از راهکارهایی مانند تدریس با استفاده از نمونه ها، فعالیتهای گروهی، استفاده از تصاویر و نمودارها، روشهای تعاملی و ارائه توضیحات واضح و دقیق استفاده کرد. همچنین، تمرین و تکرار مستمر نیز بسیار مهم است. ترکیب این راهکارها میتواند به دانش آموزان کمک کند تا مفاهیم را بهتر درک کنند و کج فهمیها را برطرف کنند. برخی مفاهیم در مطالعات اجتماعی ممکن است پیچیده و سخت برای دانش آموزان باشند. مفاهیمی مانند سیستم های اقتصادی، ساختار اجتماعی یا نظام سیاسی میتوانند کج فهمی را در دانش آموزان ایجاد کنند. برخی مفاهیم در مطالعات اجتماعی انتزاعی هستند و به دانش آموزان اجازه میدهد تا مفاهیم را در یک سیاق واقعی و ملموس تجربه کنند. بنابراین، این انتزاعها میتوانند منجر به کج فهمی شوند.

کلیدواژه ها

کج فهمی، آموزش، مطالعات اجتماعی، پایه پنجم و ششم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.