بازبینی عجایب خلقت در نطق نهج البلاغه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: ICMHSR15_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 159
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی دانشگاه فرهنگیان پردیس زینبیه پیشوا تهران
دانشجوی کارشناسی دانشگاه فرهنگیان پردیس زینبیه پیشوا تهران
دانشجوی کارشناسی دانشگاه فرهنگیان پردیس زینبیه پیشوا تهران
دانشجوی کارشناسی دانشگاه فرهنگیان پردیس زینبیه پیشوا تهران
چکیده
مقاله حاضر با هدف بازبینی عجایب خلقت در نطق نهج البلاغه آماده شده است. این مقاله با روش توصیفی و تحلیلی وبهره گیری از ابزار کتابخانه ای و استناد به منابع معتبر بخش های از معارف نهج البلاغه با هدف شناسایی جلوه های اعجاز آفرینش درکلام نهج البلاغه به نگارش در آمده است. سخنان حضرت علی (ع) در نهج البلاغه، گرچه به طور انحصاری با نظریه های انفجار بزرگ و جهان تورمی مطابقت ندارد، اما انعکاسی از هر دو نظریه را در خود جای داده است. گویی این دو نظریه، تنها گوشه ای از حقیقت را بیان می کنند. تامل در سخنان حضرت علی (ع) نشان می دهد که جهان دو انفجار متفاوت را تجربه کرده است. انفجار نخستین، فضا، زمان و ماده را به وجود آورده است. انفجار دوم در ظرف فضا رخ داده و ماده را تحریک نموده است. سپس، حباب هایی پدید آمده و هفت آسمان را شکل داده اند. هر کس به فراخور درک و فهم خود می تواند عظمت این شخصیت والامقام را درک کند. ایشان تربیت یافته مکتب اسلام و سخنانشان برگرفته از منبع وحی است. از این رو، در صحت و درستی سخنان ایشان هیچ تردیدی نیست. معانی و مفاهیم قرآن در عمق جان ایشان رسوخ داشته و بر تمام علوم دنیا و آخرت واقف بوده اند. چنانکه خود فرموده اند: گر پرده ها از دیدگان کنار رود، هیچ به علم من افزوده نگردد.کلیدواژه ها
نهج البلاغه ، نظریه، خلقت ، آخرتمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.