تبیین اثر بخش بودن یادگیری دانش آموزان از طریق برنامه ریزی و ارائه تدریس فعال در کلاس درس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_1607
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد محمدخانلو

کارشناسی ارشد،مهندسی برق الکترونیک قدرت، قزوین،تاکستان

عباس جهانی

کارشناسی، مهندسی مکانیک،قزوین،تاکستان

پویان نورمحمدی

کارشناسی، مهندسی مکانیک،قزوین،اسفروین

مهدی مسیح خانی

کارشناسی،تربیت بدنی قزوین،اسفروین

چکیده

توجه به این نکته که حجم گسترده اطلاعات و یافته های تکنولوژیکی بشری را نمی توان از طریق تدریس معلم محوری به وسیله کتب درسی به دانش آموزان منتقل سازد. بلکه متخصصان معتقدند که به جای تاکید بر اطلاعات و حقایق و ارائه آنها باید شیوه یادگیری را به دانش آموزان آموخت. دانش آموزان در مدرسه دوران استراحت خود را سپری نمی کنند بلکه باید برای مواجه با مشکلات زندگی آماده شوند و استفاده از روش های غیرفعال و حفظی نمی تواند چنین مقصدی را محقق سازد. به قول آیزنر: یادگیرندگان در صحنه واقعی زندگی با برنامه درسی تعریف شده و یکسان برخورد نمی کنند. به همین منظور معلمان باید با بکارگیری مشارکت دانش آموزان و درگیر کردن آنها با مسائل مختلف، روحیه برخورد با مشکلات و نحوه حل آنها را در آنان پرورش دهند. این هدف اساسی جز در سایه روش فعال در تدریس امکان پذیر نیست. به این ترتیب همه فعالیت های آموزشی و سرمایه گذاری هایی که در آموزش و پرورش انجام می شود به خاطر پویایی کلاس و تحقق تدریس خوب می باشد؛ زیرا از طریق تدریس، اهداف نظام تعلیم وتربیت تحقق می یابد و تا موقعی که در طرز تدریس معلمان تغییر و بهبودی حاصل نشود، ساختمان های جدید، وسایل نقلیه، وسایل آموزشی و… هیچ یک برای بهبود کیفیت آموزشی مدارس، نقش مهمی نمی تواند ایفاء کنند. بنابراین درمیان مجموعه فعالیت هایی که برای تعلیم وتربیت دانش آموزان انجام می شود تدریس، یک کنش و واکنش متقابل بین شاگردان و معلم تلقی می شود و برای این که تاثیر معلم به هنگام تدریس و سایر فعالیت های آموزشی و تربیتی بر شاگردان بیشتر شود بایستی بر نحوه صحیح ارائه درس و موضوع مورد تدریس تسلط کامل داشته باشد. در این پژوهش به تبیین اثر بخش بودن یادگیری دانش آموزان از طریق برنامه ریزی و ارائه تدرس فعال در کلاس درس پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

فراگیر، دانش آموز، تدریس فعال، آموزش،کلاس،مدرسه، برنامه ریزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.