رابطه بین روانشناسی تربیتی با مهارتهای ارتباطی معلمان و دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_2308
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هلنا مصفا جهرمی

کارشناسی ، میکروبیولوژی (زیست شناسی )، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرمآموزش و پرورش شهرستان جهرم، مجتمع غیر دولتی امید فردا

مریم بختیاری

کارشناسی، روانشناسی عمومی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد اهوازآموزش و پرورش ناحیه ۳ کرج ، دبیرستان شهید صدر

لیلا ونکی فراهانی

کارشناسی ، مترجمی زبان عربی، دانشگاه تهرانآموزش و پرورش منطقه ۱۱ تهران، آموزشگاه متوسطه دخترانه سوم شعبان

محمد نصیری سلیمان آباد

کارشناسی، علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور واحد سقزآموزش و پرورش شهرستان سقز، منطقه زیویه، دبستان روستای خوشه دره

پرشنگ بایزیدی

کارشناسی، آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقزآموزش و پرورش شهرستان سقز، دبستان شهید فهمیده

چکیده

هدف این پژوهش بررسی کاربرد روانشناسی تربیتی در اموزش و پرورش در آموزش و پرورش می باشد. این تحقیق با روش تحلیل محتوا و با رویکرد کیفی و به صورت علمی مروری انجام گرفته است و از طریق مطالعه کتابخانه ای - اسنادی بوده است . روانشناسی تربیتی در واقع مطالعه چگونگی یادگیری روشهای تدریس ، فرآیندهای آموزشی و تفاوتهای فردی است . هدف از درک چگونگی یادگیری ، حفظ اطلاعات افراد است . این شاخه از روانشناسی شامل فرایند یادگیری در اوایل دوران کودکی و نوجوانی ، فرآیندهای اجتماعی ، عاطفی و شناختی است که در کل طول عمر در یادگیری نقش دارند. رشته روانشناسی تربیتی تعدادی رشته دیگر از جمله روانشناسی رشد، روانشناسی رفتاری و روانشناسی شناختی را نیز در بر می گیرد. آشنایی معلمان با خصوصیات رشد و نیازهای فراگیرندگان در هر یک از دورههای تحصیلی ، می توانند در پیشرفت تحصیلی و تکامل شخصیت آنها بسیار موثر باشد. برای تحقق چنین امری معلم باید از کاربرد روانشناسی تربیتی در آموزش آگاه بوده و به راحتی بتواند اصول و قواعد آن را در کلاس اجرا کند. یافته های تحقیق بیانگر آن است که روانشناسی تربیتی ، به کلیه عوامل دست اندرکار آموزشی و پرورشی (تعلیم و تربیت ) به خصوص معلمان و دانش آموزان کمک می کند تا با بهرهگیری از اصول، نظریه ها و یافته های دانش روانشناسی کیفیت تدریس و یادگیری در مراکز آموزشی را بالا ببرند.

کلیدواژه ها

آموزش، پرورش، روانشناسی تربیتی ، روانشناسی پرورشی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.