بررسی نقش و جایگاه ارزشیابی کیفی -توصیفی در فرآیندهای نوین تعلیم و تربیت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_2307
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هلنا مصفا جهرمی

کارشناسی ، میکروبیولوژی (زیست شناسی )، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرمآموزش و پرورش شهرستان جهرم، مجتمع غیر دولتی امید فردا

فهیمه معید

کارشناسی، الهیات فقه وحقوق، دانشگاه پیام نور واحد جهرمآموزش و پرورش شهرستان جهرم، دبستان قدس

فاطمه احراری

کارشناسی ارشد، زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه دولتی جهرمآموزش و پرورش شهرستان جهرم، دبیرستان فضیلت روستای جهرم

احترام سعیدی فرد

کارشناسی ، علوم اجتماعی (برنامه ریزی اجتماعی )، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم آموزش و پرورش شهرستان جهرم، مدرسه شهید محمد روستا

سجاد موحدنژاد

کارشناسی، حقوق، دانشگاه پیام نور واحد جهرمآموزش و پرورش شهرستان جهرم، دبستان قدس

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی نقش و جایگاه ارزشیابی کیفی -توصیفی در فررآیندهای نوین تعلیم و تربیت می باشد. این تحقیق با روش تحلیل محتوا و با رویکرد کیفی و به صورت علمی مروری انجام گرفته است و از طریق مطالعه کتابخانه ای - اسنادی بوده است . ارزشیابی توصیفی شیوه ای از ارزشیابی تحصیلی - تربیتی است که اطلاعات لازم را برای شناخت دقیق فراگیران در ابعاد مختلف یادگیری ، با استفاده از ابزارها و روش های مناسب ، در اختیار متولیان امر آموزش قرار می دهد. ارزشیابی توصیفی شکلی از ارزشیابی تحصیلی -تربیتی است که درآن معلم با مشارکت فعال و دانش آموز و اولیا ایشان با استفاده از ابزارهای مختلف به جمع آوری اطلاعات درزمینه تلاش ها، پیشرفت ها وموفقیت های دانش آموزان می پردازد و با طبقه بندی تحلیل وتفسیر اطلاعات به آنها کمک می کند تا بهتر یاد بگیرند و مشکلات یادگیری خود را به کمک اولیا و معلمان برطرف کنند. ارزشیابی کیفی - توصیفی با سوق دادن روند آموزش به یادگیری عمیق ، کاربردی و توصیفی با روش های متنوع کیفی به کیفیت یادگیری منجر می شود. یافته های پژوهش حاکی از آن است که نوع و ابزارهای ارزشیابی خیلی مهم است . برای فرایند های نوین آموزش و پرورش بهتر است از شیوه های نوین ارزشیابی استفاده کرد. که هریک از این شیوه های نوین مزایا و معایبی است . اما استفاده از این شیوه های نوین در سنجش و ارزشیابی باعث افزایش درک عمیق دانش آموزان، فضایی برای خلاقیت دانش آموزان می شود. گرچه سنجش و ارزشیابی در این فضا باید سنجش برای یادگیری باشد که این نوع سنجش به تدریجی و مداوم بودن ارزیابی اشاره دارد.

کلیدواژه ها

ارزشیابی ، ارزشیابی کیفی ، ارزشیابی توصیفی ، آموزش و پرورش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.